Младата актриса Ема Корин стои пред отворените врати, облечена в булчинската рокля на принцеса Даяна. И всички замлъкват. Във въздуха се усеща лек полъх, а в залата – някакво странно присъствие.

Това разказва 24-годишната Ема Корин, която е голямата звезда в четвъртия сезон на The Crown, показващ живота на британското кралско семейство от 1979 до 1990 г. Неизвестната до този момент актриса е изправена пред огромно предизвикателство и невероятна отговорност – да изиграе ролята на съпругата на принц Чарлз принцеса Даяна.

The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица (част 3) The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица (част 3)

„Тя буквално се превърна в нея. Беше призрачно усещане да седя пред нея и сякаш да гледам към истинската Даяна. Представянето ѝ е толкова красиво“, казва Оливия Коулман, която играе кралица Елизабет Втора. „Забавно е да играеш такива роли. Тя го прави наистина по много красив начин, с всички нюанси на образа“.

„Веднага осъзнах нуждата да направя паралел между тази Даяна, която играя, и истинската Даяна. Но си спомням, когато снимахме сцената, в която аз носех булчинската ѝ рокля. Вратите се отвориха. Затишието се спусна от всички страни. Стоях там, облечена в роклята ѝ, и мисля, че всеки почувства, че имаше някакво друго присъствие в залата. Отговорността от това, което правим, е огромна“, споделя Ема Корин.

Изпълнителният продуцент Бенджамин Карън също си спомня тази красива сцена. „Имаше някакъв полъх, който премина през залата. Всеки просто замлъкна. Тази картина беше толкова силна, че всички искаха да станат свидетели на момента и да поставим нещата на пауза“.

Целият процес по избирането на Корин за ролята продължава между шест и осем месеца. „Беше много дълъг период и може би това бяха най-стресиращите осем месеца от живота ми“, казва тя. До този момент почти никой не знае за нея, но успява да впечатли продуцентите.

Режисьорът Джесика Хобс казва, че ѝ е интересно „как Ема измина пътя от пълна неизвестност и без наличие на голям опит до това изведнъж да трябва да изиграе една от най-известните жени в света“.

Как Ема Корин и звездите от The Crown усетиха "полъха" и присъствието на принцеса Даяна

Корин е родена в Роял Тънбридж Уелс в Англия. Баща ѝ Крис е бизнесмен, а майка ѝ Джулиет е терапевт от Южна Африка. Ема посещава католическо училище в Съри и там се влюбва в танците и актьорското майсторство. Затова прекъсва обучението си в рамките на една година, за да се запише на курсове в Лондонската академия за музика и драматично изкуство. Освен това кандидатства за учител доброволец в Южна Африка. После учи драма в Бристол и започва кариера в киното.

До момента тя е участвала само във филма Cesare от 2017 и в „Мечтата на Алекс“ година след това. Играе в един епизод на сериала „Grantchester“ и в 4 от „Pennyworth“. Големият ѝ пробив обаче е като лейди Даяна от The Crown.

„Мисля, че това, което първо осъзнах, е колко млада е била Даяна, когато всичко това се случва. Тя сключва брак едва на 19. Не само се омъжва, но го прави за член на кралското семейство. Объркана съм – защо изобщо някой е бил изненадан, че е страдала“, пита се Ема Корин, цитирана от Elle UK.

Ема Корин като Принцеса Даяна в The Crown

The Crown, чийто четвърти сезон дебютира в Netflix на 15 ноември, разказва историята на лейди Даяна и принц Чарлз – от тяхното запознанство, през семейния им живот, изпълнен с проблеми и скандали, до трагичния завършек на една красива приказка.

„Мисля, че четвърти сезон пресъздава една от най-великите любовни истории на 21 век“, споделя създателят Питър Морган. „Това е историята на Чарлз, който се среща с Даяна и така започва една невинна връзка. Но тя завършва трагично, а и показва колко нещастни са били“.

Именно затова кралското семейство обвини продуцентите, че злоупотребяват с болката им за собствена финансова изгода и че представят измислени сцени за факти от историята. Казаха, че драматичният семеен живот на Чарлз и Даяна е превърнат в забавление с търговска цел, без да се потърси съгласието на хората, чиито животи са "похитени и експлоатирани". 72-годишният наследник на престола не иска да гледа The Crown.

 Всички обичат The Crown? Всички, освен принц Чарлз Всички обичат The Crown? Всички, освен принц Чарлз

Според Ема Корин – никой не знае каква точно е била връзката между Даяна и Чарлз, никой няма и да узнае. Тя смята, че The Crown представя измислени сцени за повече драматизъм, но именно това е целта на сериалите.

„Когато получих ролята, проучих много неща. Има толкова много информация и толкова много спекулации за тяхната връзка. Беше страхотно, когато получих сценария, влязох в една стая с Джош О’Конър и започнахме да репетираме. Говорихме с Питър Морган как той вижда тяхната връзка, тъй като сериалът отчасти е различен от реалността. Никой не знае, никой няма и да знае каква е била връзката им, а и не е нужно“, казва Ема в интервю за Harper’s Bazaar.

„Но това е бракът – с всичките си сложности, с всички пропуски и грешки. За мен, като актриса, беше истинско удоволствие да мога да вляза в този свят и да играя тази роля“.

Образът на принц Чарлз е поверен на О’Конър. 16-годишната Даяна се запознава с него, докато той все още има връзка с по-голямата й сестра Сара. Началото на отношенията между двамата започва като игра, в която тя се възхищава на принца с почти детинско вълнение. На 18 години, докато работи като помощничка в детска градина, получава предложението за първа среща с принца на Уелс. Скоро лейди Даяна става част от кралското семейство, но там не среща нужната подкрепа и любовта, която хората показват към нея. А Чарлз отдавна е влюбен в друга жена и това води до трагедия в отношенията им.

Даяна изпада в депресия, скоро се стига и до развод със съпруга ѝ, а накрая и до трагедията, отнела живота на майката на Уилям и Хари.

 Ема Корин кара кънки в ролята на принцеса Даяна по пижама

„Имаше много трудни за снимане части. В сериала Даяна преминава през трудни моменти, които за мен и Джош бяха изключително тежки. Дори радостните моменти, когато всичко в брачните им отношение е работело, са включени в това число“, казва Корин.

„Говорих много с Питър как да изиграя всички сцени, свързани с психичното здраве на Даяна, как да представя всичко в най-голяма пълнота. Защото чувствах отговорност. Имаше цели дни, в които снимахме сцените, включващи нейните психически проблеми. Беше много трудно“.

По думите ѝ – в сериала няма сцени, в които към Даяна се показва злонамерено отношение. „Тя просто идва от различен свят и се среща с напълно нов начин на живот, напълно нов начин да общува с хората. Мисля, че Даяна просто не е била свикнала с това“.

„Когато снимахме сцените, в които тя за първи път влиза в двореца и се представя пред всички, почувствах приливи на топли и студени вълни една след друга. В една секунда усещах комфорт, а в друга попадах в една различна и негостоприемна среда. Ако си в такава среда, трябва да бъдеш подкрепян. И мисля, че ако има нещо, което сме научили от сезоните от първи до трети, е, че кралската фамилия не може да предложи това“, споделя 24-годишната актриса.

Британците възприемат Даяна като модел за подражание, тъй като са били свързани с нея емоционално, можели са да се асоциират с нея, смята Корин.

„Освен това, тя е излъчвала такова голямо количество съпричастност. От всичко, което съм чела за нея, от всички разговори, които съм водила, и от видеата, които съм гледала, осъзнах едно – тя е имала толкова много време за останалите хора. Била е емоционално интелигентна. Един човек ми каза, че когато е говорела на някого, съответният човек се е чувствал, като че ли е единственият в стаята. Тя е модел за подражание и защото е спомогнала за толкова много хуманитарни каузи“, казва Ема.


Прочетете още:

The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица в новия сезон (част 1) The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица в новия сезон (част 1)

The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица (част 2) The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица (част 2)

The Undoing: Най-добрият сериал на 2020 г. и удоволствието от бавното кино The Undoing: Най-добрият сериал на 2020 г. и удоволствието от бавното кино


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Резолюция призова ЕП до края на април да реши дали изцяло влизаме в Шенген

Призивът е записан в резолюция на Комисията по петициите

11:11 - 19.03.2024
Важно днес

САЩ разшириха с още две имена "черния списък" за Северна Македония

Кандидат за президент и бивша прокурорка са със забрана да влизат в страната

10:05 - 19.03.2024
Важно днес

Третият човек в йерархията на "Хамас" е убит, твърди Вашингтон

Иса е и един от военните ръководители на кървавото нападение от 7 октомври, при което обявената от САЩ и ЕС за терористична организация "Хамас" уби над 1000 души

09:34 - 19.03.2024
Важно днес

Делян Добрев се пита защо "един Тагарев да ни прати на избори"

Депутатът от ГЕРБ "не е голям оптимист" за бъдещето на управлението

09:31 - 19.03.2024
Важно днес

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Аврамов е осъден условно за срок от една година, с три години изпитателен срок.

08:35 - 19.03.2024
Важно днес

Отново пренареждат жълтите павета

Вадят се метални лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите им.

08:07 - 19.03.2024
Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024
Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024