TikTok събра Волен Сидеров и Кулагин в обща инициатива - да бранят Паметника на съветската армия Снимка: © Screenshot

Дискусията около съдбата на Паметника на съветската армия в София достигна и до TikTok - а изявени говорители по темата се оказаха не кой да е, а лидерът на "Атака" Волен Сидеров и реалити звездата Валентин Кулагин. В случайно общо включване на живо в платформата двамата откриха много общи виждания по темата и дори обещаха да организират собствен протест в защита на съветския паметник.

Изявата им в социалната мрежа е от петък вечерта, когато Сидеров и Кулагин се "засичат" в платформата и още в първите минути на виртуалната им среща започват да критикуват демонтажа на Паметника на съветската армия. Разговорът обаче много бързо се превръща в удобно място за разпространяване на нецензурен език и пропаганда.

Сидеров определя действията срещу монумента за "престъпление" и казва, че "само талибаните вършат такива неща". Междувременно му хрумва идея: "Можем ли да съберем хора, с които да отидем утре, защото те ще продължават вандалщината?", пита той Кулагин.

А реалити звездата веднага му признава, че е готов да използва "голямото си влияние тук в TikTok", за да призове хората да се включат към тяхната "кауза" за защита на монумента.

"Трябва да използваме нашата популярност за добри каузи. Ето това е една добра [такава], да се обединим, да отидем и да протестираме", казва той.

Името на Валентин Кулагин стана известно от неговото участие в десетия сезон на формата "VIP Brother" през 2018 г. Тогава той беше представен като гримьор, но си спечели вниманието предимно със своето хапливо и арогантно поведение срещу останалите участници в предаването.

От тази година той създаде и свой акаунт в TikTok, където към момента е следван от над 50 хил. потребители. Неговата онлайн слава в платформата нарасна с негови комични откъси от участието му във "VIP Brother", а впоследствие и с включванията му на живо пред своите последователи, в които той често използва хаплив език.

Той обаче е нетипично сдържан в разговора си с лидера на "Атака", с който намира сходни виждания и от който иска разяснение по казуса около съветския паметник в София. Сидеров му обяснява, че решението за преместването на монумента е взето от областната управителка на София Вяра Тодева - на което Кулагин реагира с директни заплахи:

"Аз бих и пляснал два шамара на тая, ако я видя някъде. Само да ми я покажете как изглежда на снимка. Жена не се удря, ама тая заслужава два шамара, няма какво да и се обяснявам. Много повече заслужава".

Впоследствие реалити звездата се опитва да убеди последователите си, че хората не са съгласни с решението, тъй като "навсякъде в интернет" виждал предимно несъгласие около премахването на паметника. В края на разговора той и Сидеров се съгласяват, че трябва да организират протест по този повод, но лидерът на "Атака" го моли все още да не разкриват пред зрителите точната дата и място, "за да не ни подгонят ченгетата".

Кулагин отправя и редица други противоречиви реплики. Той намира демонтажа на Паметника на съветската армия за "обида към цялата руска държава", като напомня, че въпреки руските си корени (баща му е руснак - б.а), се чувства българин. Следват и други скандални реплики, насочени срещу турското и ромското малцинство в страната.

Кулагин признава, че не разбира от политика, но ясно дава да се разбере, че категорично не е съгласен с избора на Риши Сунак за премиер на Великобритания. Причината за това е в произхода на министър-председателя, като реалити звездата невярно посочва, че той е "пакистанец". Сунак е роден във Великобритания в семейство на родители от индийски произход.

Цялата тази случка се разиграва пред погледа на поне стотици потребители - макар да не е ясно какъв е точният брой. А видеа от срещата между двамата мъже придобиват все по-голяма популярност в TikTok, където основната аудитория е предимно от деца и младежи.

Приложението за видео споделяне е собственост на китайската компания „ByteDance” и се използва от близо 1,3 млрд. души по целия свят, като около него постоянно се водят спорове за това дали не трябва да бъде забранено. Законодатели от различни страни се притесняват за защитата на потребителски данни, а има изразени опасения и за ниската регулация на съдържание в платформата.

TikTok обаче до известна степен може да бъде превърнат и в бизнес модел. Самата среща между Сидеров и Кулагин е пример за това - двамата участват в т.нар "битка" в TikTok - функция, която позволява на потребителите да се пуснат с видео на живо, за да се състезават едни срещу други.

Потребителите могат да инициират 5-минутни битки, като се надпреварват да спечелят най-много виртуални подаръци, които зрителите и техните последователи им изпращат. Впоследствие натрупаните "виртуални" дивиденти могат да бъдат разменени срещу реални пари.

И точно това и се случва - докато Сидеров и Кулагин негодуват около съдбата на съветския паметник в София и правят противоречиви изказвания, техни зрители им изпращат подобни виртуални подаръци, които се закупуват вътре в приложението срещу опредена сума.

@classical_cubyr #volensiderov #kulagin #funny #foryou #bulgariantiktok #classicalcubyr #класическицубър #воленсидеров #кулагин ♬ original sound - Класически ЦУБър

Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024