Тръмп не иска да се връща в Twitter. General Motors спря рекламите си в мрежата на Мъск Снимка: © Getty Images

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не иска да се връща в социалната мрежа Twitter, дори това да е възможно с Илон Мъск като нов собственик. Вместо това той ще остане със собствената си услуга Truth Social, казwа Тръмп пред Fox News. „Харесвам Илон, но се придържам към "Истината" (бел. р. игра на думи си името на неговата мрежа)“, каза Тръмп. — "Тук ми харесва повече."

Технологичният милиардер Илон Мъск завърши придобиването на Twitter за 44 милиарда долара в четвъртък. Часове след това стана ясно, че профилът на изпълнителя Кание Уест в Туитър, който беше спрян в началото на октомври след антисемитски изказвания, отново е активен.

Мъск вече екритикувал постоянната забрана на Тръмп през май като „морално грешна и просто глупава“. Той също така обяви, че смята да премахне „доживотните“ забрани за потребители.

В петък обаче самият Мъск помрачи перспективите за възможно бързо завръщане на Тръмп в Twitter. Не трябва да има решения за възстановяване на забранени акаунти, докато не бъде сформирана специална комисия, която да се занимава с противоречиво съдържание и да взима под внимание „много различни гледни точки“.

Тръмп беше блокиран от Twitter и Facebook след като на 6 януари 2021 г., докато все още беше президент, похвали поддръжниците си, които нахлуха в Капитолия.

Тръмп имаше повече от 80 милиона последователи в Twitter, което далеч не е ситуацията със собствената му социална мрежа Truth Social, където има само няколко милиона.

Междувременно американският автомобилен производител General Motors обяви, че "временно" ще спре платените си реклами в онлайн услугата. „Говорим с Twitter, за да разберем посоката на платформата при нейния нов собственик“, каза говорител на компанията.

General Motors се конкурира с производителя на електрически автомобили Tesla, чийто шеф е Мъск.

Свръхбогатите хора като Елон Мъск, Доналд Тръмп и Кание Уест все повече се интересуват от купуване на социални мрежи Тръмп, Мъск, Кание: Свръхбогатите купуват социални мрежи, но защо?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024