Тръмп предизвика Байдън на дебат "навсякъде и по всяко време"

Доналд Тръмп не губи никакво време и вече предизвика основния си съперник Джо Байдън на предизборен телевизионен дебат, след като и двамата окончателно станаха фаворитите на двете големи партии в САЩ за президентски номинации.

Републиканецът заяви, че би участвал в телевизионна дискусия с президента "по всяко време, навсякъде и на всяко място". От екипа на Байдън обаче не бяха чак толкова развълнувани от идеята и заявиха, че Тръмп е "жаден за внимание и се бори да разшири популярността си". Към момента не са насрочени никакви дебати между двамата кандидати преди изборите през ноември.

Предизвикателството, отправено от Тръмп, дойде часове, след като последната му съперничка от Републиканската партия Ники Хейли се отказа от надпреварата за Белия дом. В официалното си изявление тя посочи, че не съжалява за участието си и поздрави Тръмп, но го предупреди, че няма да даде подкрепата си за него, а той сам ще трябва да се пребори за гласовете, които вече са отишли за нея.

"За доброто на страната ни е важно Джо Байдън и аз да обсъждаме въпроси, които са толкова жизненоважни за Америка и американския народ", написа Тръмп в своята собствена социална мрежа Truth Social часове след оттеглянето на Хейли.

77-годишният републиканец неведнъж е обиждал 81-годишния Байдън, че е твърде стар и забравящ, за да дебатира с него.

Самият Тръмп отказа да участва в дебатите на първите избори между републиканците. Но изглежда сега няма против да участва в такива с настоящия президент на САЩ. Байдън все още не е казал официално дали ще приеме поканата.

В свое изявление говорителят на кампанията на Байдън Майкъл Тайлър отказа да отговори и предположи, че това е въпрос на по-късна дата.

"Знам, че Доналд Тръмп е жаден за внимание и се бори да разшири популярността си отвъд своята база MAGA (Make America Great Again - кампанията на Тръмп в предизборната кампания - б.ред.). Това е разговор, който ще проведем в подходящия момент ", каза Тайлър.

"Но ако той толкова отчаяно иска да види президента Байдън в праймтайма, не е нужно да чака! Той може да се присъедини към десетките милиони американци, които ще се настроят да гледат речта му за "Състоянието на съюза" утре вечер. Може дори да научи нещо за това как да обединява хората и действително да постига резултати за американския народ", допълни той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024