Уволнен от Путин генерал е намерен мъртъв край Москва. Властите пак говорят за самоубийство Снимка: © Twitter/Nexta

Руски генерал, който наскоро е бил уволнен с указ от Владимир Путин, е намерен мъртъв край Москва. Новината беше съобщена от държавната информационна агенция ТАСС и други медии в страната.

72-годишният генерал-майор Владимир Макаров е бил открит застрелян в дома си в село Голиково. Той е бивш заместник-директор на Главната дирекция за борба с екстремизма към руското Министерство на вътрешните работи. Дирекцията е създадена през 2008 г. с цел потушаване на политическите протести в Русия.

Твърди се, че генералът е издирвал и потискал противници на тоталитарния режим на Путин.

Според руските медии, полицията предполага, че Макаров се е самобуил, след като миналия месец е бил уволнен от длъжността си, която заема. Те посочват, че висшият офицер е освободен от поста си с указ на Путин, но не са ясни причините за това решение.

Владимир Макаров е поредният смъртен случай на високопоставен служител. В последно време в Русия масово умират руснаци, които са имали някакви връзки и информация от Кремъл или са били от обкръжението на Путин. За много от случаите не се споделят подробности, а обстоятелствата около смъртта често са еднакви - предполагаеми самоубийства, случайни падания от прозорци, стълби или покриви на хотели.

В края на декември Павел Антонов, най-богатият депутат в руската Дума, почина в Индия. Той падна от прозореца на хотел, в който празнувал рождения си ден. А през януари починаха няколко руснаци в областта на отбрана, включително разработчикът на ракетите "Калибър" Павел Камнев.

Списък с руските бизнесмени, които внезапно починаха през 2022 г. "Внезапно" загинали: Мистериозните случаи с високопоставени руснаци през 2022 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024