Терзиев ще обжалва решението на съда срещу новата схема за движение в центъра на София Снимка: © BoulevardBulgaria.bg

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че Столична община ще обжалва решението на съда, който спря промяната на движението в центъра на града по "Патриарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен".

Терзиев призовава Върховния административен съд да се произнесе "също толкова бързо, колкото първата инстанция".

"Това ще бъде в интерес на жителите на града и ефективната работа на общината. Ще се съобразим с решението на съда. Дотогава, призиви на политически опоненти за оставки на членове на екипа ми, разглеждам като част от предизборна кампания, в която се надявах да чуя силна визия за развитие на България и как страната ще се превърне във водещ фактор в ЕС. Това заслужава всеки гласоподавател", казва кметът на София в позиция във Facebook.

Реакцията му идва след призивите на ГЕРБ за оставка на заместника на Терзиев по транспорта Илиян Павлов ("Спаси София").

В четвъртък Софийският административен съд реши, че полагането на нова пътна маркировка, табели и др. по трите централни улици трябва да бъде спряно незабавно - въпреки че пътищата вече са с променено движение.

Решението е по жалбата на Европейски център за транспортни политики - организацията на Диана Русинова. Съдът е решил, че действията на общината "не се основават на административен акт или закон".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024