"Възраждане" издига Деян Николов за кмет на София с план за "поне 15 съветници" в СОС

"Възраждане" издига депутата Деян Николов за кмет на София, с намерението да влезе за първи път в Столичния общински съвет.

Костадин Костадинов обяви партията си за "втора и бореща се за първа" политическа сила, като постави за цел на Деян Николов да стигне до балотаж и да го спечели. Николов ще е и водач на листа на общинските съветници, като Костадинов поиска "Възраждане" да получи поне 15 места в СОС - т.е. 25% от общия състав на съвета.

За сравнение - на парламентарните избори през април партията спечели 16,3% в най-силния си район в София, 25 МИР.

Николов е секретар на Възраждане София, член е на парламентарната група на партията. Официалната му биография посочва, че е икономист по образование, но професионалният му опит беше представен без много детайли. Работил е в сферата на логистиката, статистиката и бизнес анализа, като се твърди, че е работил за "най-големите компании в света" - без да се посочва кои са те.

Профилът му в LinkedIn дава по-различна информация за опита му в бизнеса.

През 2011-2012 г. Николов се е занимавал със сайт за онлайн търговия и с фирма за организиране на детски партита на име "Цветка Кокетка".

През 2011 става служител в център за сортиране на пратки на Speedy, като две години по-късно става мениджър на хъб на куриерската компания.

През 2017 работи за няколко месеца като проектен мениджър в GI Group България - компания за управление на човешки ресурси.

В края на същата година става анализатор в IT-компанията Transmetrics, която се занимава със софтуерни решения за оптимизация и намаляване на разходите в карго индустрията. Отново през 2017 г. става и член на "Възраждане" - дейност, която той е вписал в графата "доброволчество".

През 2022 г. стана известен като един от членовете на партията, опитали да регистрират марка "Костя Копейкин".

Той се представи като един от хората, които "активно ръководи процеса за събиране на подписката за запазване на българския лев".

Това не е първият случай, в който "Възраждане" правят опит да пробият в управлението на София.

През 2019 г. те издигнаха друг свой представител Николай Дренчев, който тогава взе едва 0.61% от гласовете на столичните избиратели - по-малко и от листата за общинските им съветници, която събра 1.08% (4343 гласа). Година по-късно обаче партията успя да влезе в Народното събрание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът в Хага поиска арест и за Нетаняху, и за лидери на "Хамас"

Обвиненията са за военни престъпления и престъпления срещу човечеството

14:32 - 20.05.2024
Важно днес

По обвинение в тероризъм: Осъдиха 24-годишен руснак на 25 години затвор

Иля Бабурин е обвинен в палежа на

14:01 - 20.05.2024
Важно днес

Арестуваният кмет на Омуртаг ще обжалва решението на съда да касира избора му

Съдът касира избора за кмет на Омуртаг след сигнал от ДПС

12:39 - 20.05.2024