Вече свободен, Виктор Бут подкрепи войната на Кремъл. Готов е да се бие в Украйна Снимка: © Screenshot RT

Подкрепа с "цялото си сърце" за руската война в Украйна и готовност да отиде на фронта и да се бие като доброволец на страната на Русия декларира освободеният от затвор в САЩ оръжеен търговец Виктор Бут в интервю за руския пропаганден канал RT.

Бут, известен и с прозвища като "Търговецът на смъртта", е новото оръжие на пропагандата на Кремъл, след като се завърна в Русия. САЩ го освободиха от затвора в замяна на американската баскетболистка Бритни Грайнър, арестувана по-рано в Москва. Бившият съветски военен излежаваше 25-годишна присъда в САЩ по обвинения в заговор за убийство на американци, придобиване и износ на противовъздушни ракети и оказване на материална подкрепа на терористична организация.

Оръжейният търговец говори пред Мария Бутина, руска активистка, защитаваща правото на оръжие, която сега работи за RT. Той отрича обвиненията, заради които бе осъден в САЩ - връзки с талибаните, търговия с оръжие в Афганистан и др.

От интервюто се разбра, че Бут имал портрет на президента Владимир Путин в затворническата си килия: "Да, винаги. Защо не? Гордея се, че съм руснак и че нашият президент е Путин".

Оръжейният търговец Виктор Бут Виктор Бут - "търговецът на смъртта" с български сътрудник, когото САЩ върна на Русия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024