Велислава Кръстева нарече Морфов "насилник", без да го споменава

След скандала, който се развихри между режисьора Александър Морфов и пиара на Народния театър Велислава Кръстева, днес Кръстева коментира случилото се с публикация във Facebook профила си, без да назовава имена.

"Печелила съм битки и съм губила. И съм падала и съм ставала. Но винаги в открит бой. Очи в очи. В тази история очи няма. Или са скрити зад тъмни очила, или “бунтарски” къртят и дращят в малките часове на нощта. С правописни грешки.", написа Кръстева, след което зададе серия от риторични въпроси:

"Че кой си ти, самопровъзгласил се за борец срещу една жена!? Кой ти дава право да нахлуваш и да дращиш. И после да се опитваш да размениш местата на жертва и насилник.

И защо?

Кой си ти, който организираш публичен линч? Извършваш опит за гражданско убийство? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с когото просто не си съгласен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?

За да получиш какво, което още не си получил? За да изчегърташ демоните си в мое лице? За да доведеш до органическа несъвместимост този иначе чудесен екип?

За да унизиш, накърниш, за да унищожиш. Ако това е житейска философия, много жалко.

...”среднощен бунтар” - не. Насилник."

Напомняме, че преди дни Морфов бе уличен от ръководството на Народния театър в това, че е надраскал с надписи "ДПС", "Изчезвай" вратата на кабинета на Кръстева в сградата на театъра.

Впоследствие режисьорът призна, че е извършил това деяние - и го обясни като свой протест срещу продължаващата партийна ангажираност на Кръстева.

Той изтъкна като повод за случилото се появата ѝ рамо до рамо с Ахмед Доган, докато той гласуваше в деня на изборите (2 октомври).

Впоследствие служебният министър на културата Велислав Минеков се застъпи за режисьора Александър Морфов в настояването му за оставка на Велислава Кръстева като PR и зам.-директор на Народния театър "Иван Вазов" и без да я посочва поименно, заяви, че не може театърът да се превръща в "кръжок по политически интереси" и обвини директора Васил Василев, че се обгражда с партийни кадри като "форма на защита".

Ден по-късно Захари Карабашлиев подаде оставката си като главен драматург на "Иван Вазов", като за причина посочи това, че името му е било споменавано нееднократно в контекста на това, че една политическа фигура от ръководството на дадена партия може да бъде „балансирана“ с друга такава, а той няма как да се съгласи с това.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024