Велислава Кръстева нарече Морфов "насилник", без да го споменава

След скандала, който се развихри между режисьора Александър Морфов и пиара на Народния театър Велислава Кръстева, днес Кръстева коментира случилото се с публикация във Facebook профила си, без да назовава имена.

"Печелила съм битки и съм губила. И съм падала и съм ставала. Но винаги в открит бой. Очи в очи. В тази история очи няма. Или са скрити зад тъмни очила, или “бунтарски” къртят и дращят в малките часове на нощта. С правописни грешки.", написа Кръстева, след което зададе серия от риторични въпроси:

"Че кой си ти, самопровъзгласил се за борец срещу една жена!? Кой ти дава право да нахлуваш и да дращиш. И после да се опитваш да размениш местата на жертва и насилник.

И защо?

Кой си ти, който организираш публичен линч? Извършваш опит за гражданско убийство? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с когото просто не си съгласен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?

За да получиш какво, което още не си получил? За да изчегърташ демоните си в мое лице? За да доведеш до органическа несъвместимост този иначе чудесен екип?

За да унизиш, накърниш, за да унищожиш. Ако това е житейска философия, много жалко.

...”среднощен бунтар” - не. Насилник."

Напомняме, че преди дни Морфов бе уличен от ръководството на Народния театър в това, че е надраскал с надписи "ДПС", "Изчезвай" вратата на кабинета на Кръстева в сградата на театъра.

Впоследствие режисьорът призна, че е извършил това деяние - и го обясни като свой протест срещу продължаващата партийна ангажираност на Кръстева.

Той изтъкна като повод за случилото се появата ѝ рамо до рамо с Ахмед Доган, докато той гласуваше в деня на изборите (2 октомври).

Впоследствие служебният министър на културата Велислав Минеков се застъпи за режисьора Александър Морфов в настояването му за оставка на Велислава Кръстева като PR и зам.-директор на Народния театър "Иван Вазов" и без да я посочва поименно, заяви, че не може театърът да се превръща в "кръжок по политически интереси" и обвини директора Васил Василев, че се обгражда с партийни кадри като "форма на защита".

Ден по-късно Захари Карабашлиев подаде оставката си като главен драматург на "Иван Вазов", като за причина посочи това, че името му е било споменавано нееднократно в контекста на това, че една политическа фигура от ръководството на дадена партия може да бъде „балансирана“ с друга такава, а той няма как да се съгласи с това.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сирийски бежанец е прострелян на българската граница, показва видео. МВР отрича

Кадри показват как 19-годишният сирийски гражданин Абдула Ел Рустум пада на земята, след като куршум преминава през ръката му

19:08 - 05.12.2022

Путин се качи в Мерцедес и тръгна да инспектира Кримския мост

Путин премина с мерцедес по стратегически важния мост, за да покаже състоянието му

18:39 - 05.12.2022

Радев: Аз бях първият излъган от "Продължаваме промяната" и сега плащам цената

Президентът с нови остри критики към "Продължаваме промяната"

17:46 - 05.12.2022

Хари и Меган обещават да разкажат "цялата истина" в документалната им поредица за Netflix

В нов трейлър за поредицата принц Хари осъжда "болката и страданието на жените", които се омъжват за членове на кралското семейство

15:02 - 05.12.2022

Експлозии в две военновъздушни бази в Русия. Има загинали и вероятно повредени бомбардировачи

Смята се, че в базите се съхраняват бомбардировачи, използвани за удари срещу Украйна

13:35 - 05.12.2022

Тя отказа да се състезава с хиджаб за Иран. Режимът намери начин да си отмъсти

Елназ Рекаби остава под домашен арест, а къщата на брат ѝ беше съборена

13:30 - 05.12.2022