Снимка: © Getty Images

На 66-годишна възраст е починал д-р Георги Хубчев - началник на АГ-отделението на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас, акушер-гинеколог с дългогодишен опит и носител на отличието "Доктор на годината" от 2019 г. Само 6 часа след като споделя, че не му е добре, докторът вече е бил приет в реанимация.

Според колегите му те са опитали абсолютно всичко, включително лечение с Ремдесивир, осигурен от министъра на здравеопазването. Част от лечението са били сърфактант и плазма, прилагани са всички мерки за вентилация. Основните поражения при доктора са били в белия дроб.

Доктор Хубчев е бил сравнително здрав човек, бивш спортист не е имал никое от характерните придружаващи заболявания за повечето жертви на Covid-19.

Доц. Хубчев е диагностициран с коронавирусна инфекция на 2 октомври и след влошаване на състоянието му е хоспитализиран в Отделението за интензивно лечение. 

Български лекар в писмо до Борисов: "Подлагате на пряк риск оцеляването на всеки медик"

Медикът е специализирал в лапароскопската гинекология, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D  ехография - антенатална диагностика. Член на Европейската асоциация по урогинекология. До 2019 г. той ръководи отделение Акушерство и гинекология на русенската УМБАЛ "Канев". Носител е и на почетния приз на Община Бургас "Ключът на кулата".

Прочети