Vivacom финализира поглъщането на регионалната „Телнет“ Снимка: © Vivacom

Vivacom обяви успешното финализиране на сделката за придобиване на 100% от капитала на „Телнет“ – един от водещите доставчици на фиксирани услуги в Северна България. Стъпката идва след полученото наскоро одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, което срещна острите критики на другите два големи играча на телеком пазара – А1 и Yettel.

„Телнет“ има добре развита инфраструктура и присъствие в над 110 населени места в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе. Операторът предлага услуги за частни и бизнес клиенти, както и разработване на индивидуални решения.

Сделката бе оспорена от конкурентите на Vivacom, а КЗК се зае да я проучва по-задълбочено. Въпреки че тя е част от по-голяма серия от придобивания, през последните няколко години, откакто мобилният оператор стана част от United Group, антимонополният регулаор не откри опасност от задушаване на конкуренцията.

По-рано действията на КЗК бяха оспорени от А1 и Yettel. След като сделкта – заедно с придобиването на още пет други доставчика в Северна България – бе окончателно одобрена от регулатора, двата телекома излязоха с остри позиции. Според тях това ще увеличи чувствително пазарната мощ на Vivacom и ще се отрази негативно на конкуренцията. Те заявиха, че ще алармират за антимонополния орган на ЕК.

Vivacom пък видя в действията им съглашение и настоя, че „зелената светлина“ е дадена след „провеждане на безпрецедентна задълбочена проверка“

А1 и Yettel за „неочакваното решение“ на КЗК за експанзията на Vivacom: Буди дълбоки опасения

Vivacom определи гневните позиции на A1 и Yettel като „неоснователни“ и „съгласувани“

Припомняме, че Vivacom поде серия от придобивания на по-малки регионални компании, като започна със софийските интернет доставчици Net1 и ComNet и пловдивския кабелен оператор N3. Скоро след това дойде споразумението за „Телнет“ и русенските дружества на Свилен Максимов, водени от „Нетуоркс“.

„Щастливи сме да посрещнем „Телнет“ в нашето голямо семейство. С екипа на компанията споделяме една визия – предоставяне на иновативни висококачествени услуги, като поставяме клиента на първо място. Вярвам, че заедно можем да покорим нови върхове и да продължим да затвърждаваме силните позиции на Vivacom на българския пазар“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

„За нас е чест да се присъединим към компания от ранга на Vivacom. Тази крачка ще даде възможност на настоящите ни клиенти да получат достъп до изключително богато разнообразие от иновативни продукти и услуги и отлично клиентско изживяване за цялото семейство или бизнеса. Още веднъж отправяме благодарности към целия екип на „Телнет“ за отличната работа, без която тази стъпка нямаше да бъде възможна“, коментираха от мениджмънта на „Телнет“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023