Vol. 27: Долу ръцете от роклята на Мила Роберт, Пол Мескал по боксерки, билет с кауза

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на „Булевард България"?

Все още не сме стигнали Джулая, но определено се усеща, че сме в разгара на лятото. Сторитата на приятелите ми в Instagram изведнъж започнаха да се презасищат със снимки от плажа, налага ми се да слагам доста по-често слънце защита, а кафето се поръчва и препоръва единствено студено.

Днешните новини и теми няма да ви отведат на плажа, но ако ги четете от там получавате леко завистлив поглед от мен.

Европа изпрати Оливия Родриго

Може и да не успях да стигна до плажа през последните седмици, но пътищата ме отведоха в Мадрид за концерт от европейското турне на поп звездата Оливия Родриго. Всъщност това е първият път, в който гледам на живо изпълнител, който е много по-млад от мен - Родриго е на 21 г., което я прави с 4 години по-малка от мен.

Изтъквам това с причина. Поп певицата не само е Gen Z, но с турнето си показва, че е следващото име, което ще се задържи на музикалната сцена за доста дълго време. Шоуто ѝ предразполага за подскачане, танцуване, много много крещене, но и за малко сълзи. Баладите ѝ се оказаха доста емоционален момент за някои нейни фенове в публиката, които забелязах да изплакват очите си - нещо, което аз лично трудно бих направил на публично място.

Аз съм на мнение, че лоши концерти почти не съществуват - освен може би онзи на Ники Минаж, в който рапърката така и не излезе на сцената, защото беше арестувана в Амстердам. Но изпълненията на Оливия Родриго са запомнящи се.

Преди началото на турнето изпълнителката беше остро критикувана в социалните мрежи заради скъпите цени на билетите както в САЩ, така и в Европа. Купуването на билетите обаче се оказа донякъде и благотворителна кауза - част от продажбата на билети от световното турне GUTS отива за инициативата на Оливия Родриго "Fund 4 Good", с която тя подпомага различни каузи и организации.

Процент от приходите от билетите за шоуто в Мадрид са насочени към "Women Against Violence Europe" (WAVE) - мрежа от над 170 европейски неправителствени организации, които работят за превенция и защита на жените и децата от насилие.

Мадрид беше предпоследната дестинация от европейското турне на звездата, което завърши в Лисабон. Тази седмица тя официално се сбогува с Европа в забавен TikTok клип, в който се върна към корените си от "High School Musical The Musical: The Seires", откъдето придобива популярност.

@livbedumb

bye Europe!!! gotta leave but I’ll miss u🥹

♬ original sound - Paddington

Долу ръцете от роклята на Мила Роберт,

И като говорим за концерти, едно музикално участие в България предизвика "шок и паника" сред една определена (и консервативна) част от българското общество в социалните мрежи. Говоря за драмата около изпълнението на Мила Роберт и по-конкретно нейната рокля на протестното шествието за права за ЛГБТ+ хората "София Прайд"

Роберт символично съблече рокля с цветовете българския флаг на сцената на "София Прайд" и я хвърли на земята, като под нея разкри друга подобна рокля, но с цветовете на ЛГБТ+ знамето.

Символичният жест изглежда скандализира представители на Националния младежки комитет на ВМРО, които решиха да занимават с казуса прокуратурата и заявиха, че ще подадат сигнал.

Честно казано не знам кое ми е по-странно в този сюжет. Дали е преекспонирането на подобен безобединен жест в подкрепа на ЛГБТ хората? Или това как точно ВМРО са узнали за този нейн акт? Били ли са на Прайда - и дали са били фенове на Мила Роберт преди него?

Но все пак, ако някой се чувства обезпокоен за роклята в бяло, зелено, червено на изпълнителката, бих препоръчал, че ежегодния събор около пилона "Рожен" ще му допадне много повече като събитие от "София Прайд".

Лорд и Чарли подлудиха интернет

Преди няколко седмици ви разказах за най-новия албум на Charli XCX - "brat", който завладя социалните мрежи. Проектът на австралийската певица вече се превърна в нейния най-голям комерсиален успех и достигна до второ място в музикалната класация във Великобритания и до трето в тази на САЩ.

Потребителите в TikTok обаче полудяха, след като Charli XCX пусна ремикс версия на една от своите песни с участието на Лорд/Lorde (може да си я спомняте като автор на хитовата песен "Royals" от 2013 г.).

Еуфорията не е около това, че двете изпълнителки се събират заедно за първи път в дует, а защо се събират. Една от песните в "brat" разказва за сложните чувства и отношения на Charli XCX с колежката ѝ Лорд. Тя открито признава, че е ревнувала от успеха на хита на ѝ "Royals", когато той излезе през 2013 г. и се е съмнявала в искренността на приятелството им.

"People say we're alike // They say we've got the same hair // We talk about making music // But I don't know if it's honest"

След излизането на песента Чарли потвърди това. А сега двете издадоха ремикс на песента, в който Лорд споделя и нейната гледна точка по темата. Тя разкрива, че може да е изглеждала студена към колежката ѝ, защото самата тя не се е чувствала уверена в себе си.

"You'd always say, "Let's go out" // But then I'd cancel last minute // I was so lost in my head // And scared to be in your pictures"

Пол Мескал по боксерки

Споменах, че е лято - и актьорът от "Normal People" Пол Мескал определено знае това. В последните месеци той стана популярен с визиите си, при които носи предимно къси панталони без значение дали е в Лос Анджелис, Ню Йорк или Лондон.

На Седмицата на модата в Милано обаче актьорът привлече медийния интерес с това, че се появи по малко по-нетипични къси гащи - всъщност, той се появи по боксерки.

Мескал излезе на първия ред на ревюто за мъжко облекло с разкопчана синя риза. Главната атракция в аутфита му обаче бяха неговите кремави боксерки на райета.

Книгите на Емили Хенри, които стават бестселъри без твърде много реклама

Емили Хенри е не само един от авторите на най-новото поколение, но е създател на няколко бестселъри. Само за последните четири години тя има пет книги, обявени за бестселър №1 в САЩ. Последният ѝ хит, "Funny Story, е в списъка на най-продаваните четива вече девет седмици.

Зад постиженията ѝ не се крие някаква чудовищна реклмамна машина. Авторката споделя в скорошно интервю за "New York Times", че никога не е била на книжно турне или на представяне на нейн роман. Тя няма профил в TikTok. А акаунтът ѝ в Instagram има предимно корици на книги и от време на време някой giveaway.

Хенри казва, че не иска да бъде "писателка/знаменитост", а просто автор на любовни романи. И нищо повече.

Това е един доста необичаен и смел подход особено във време, в което продажбите в съвременната литература се движат много от социалните мрежи. Редица автори имат профили в TikTok, за да могат да ангажират младите си читатели по нов начин.

Успехът на Хенри се дължи до голяма степен на добрите отзвиви, които тя получава в платформата. Но всъщност силата за това тя оставя на читателите - те да преценят дали написаното от нея е достатъчно добро, за да е бестселър. Изглежда е.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Vivacom пуска нови планове с по-бърз роуминг в 13 туристически дестинации извън ЕС

Новите планове предлагат по-бърз интернет в дестинации като Турция, Сърбия, Черна гора и Монако

15:52 - 01.07.2024
Спорт

Григор Димитров откри участието си на "Уимбълдън" с убедителна победа

Димитров победи сърбина Душан Лайович

15:25 - 01.07.2024
Бизнес

Bosch може да придобие Whirlpool

Потенциалната сделка би била сред най-големите за германската група

14:20 - 01.07.2024
Важно днес

Байдън опитва да спаси кампанията си, но натискът да се откаже расте

Семейството на Байдън видя проблем в екипа на президента и подготовката му за дебата с Тръмп

14:18 - 01.07.2024
Бизнес

AVENDI спечели най-престижната награда “Партньор на годината” на Diageo за 2024 г. 

Diageo е най-големият световен производител на алкохолни напитки от най-висок клас

13:37 - 01.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета "Желязков"

Според Кирил Петков това е правителство, "за което мечтае Пеевски"

11:14 - 01.07.2024