Vol. 39: Бийонсе саботира Софи Маринова, балканска закуска, кога е окей да гоустваме

Кои са новините от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z в редакцията на „Булевард България"?

Времето през уикенда минава толкова бързо, че ако мигнете в събота сутрин, има опасност да отворите очи и вече да е понеделник. Затова и не смея да хабя повече от него, а направо потегляме към темите от седмицата.

В това издание ще се поглезим с "балканска закуска". Ще ви водя на концерт - но няма да пеем, а ще мяукаме. И за пореден път ще вляза и в ролята на дейтинг коуч, без да давам обещания, че мога да ви помогна, ако сте в токсични взаимоотношения или situationship.

Бийонсе в центъра на конспирации

Октомври едва сега започва, но уверено мога да кажа, че попаднах на най-откачената тема този месец. Сам съм си виновен, защото прекарвам твърде много време в TikTok.

Бийонсе се оказа в центъра на странна конспиративна теория, която заля алгоритъма ми в китайската видео платформа. Всичко тръгва от спекулации, че поп звездата е замесена в скандала с рапъра Пъф Диди и неговите пищни партита. Наскоро беше разкрито, че въпросните купони всъщност са били място за сексуално насилие, принуда и дори трафик на хора. Много холивудски звезди са ги посещавали.

Кои точно са знаменитостите, които са ходили на тези партита не е публично ясно. В социалните мрежи обаче ще намерите името на почти всяка една популярна личност в САЩ. Сред тях и това на Бийонсе и съпруга ѝ Джей Зи, които са сочени за близки приятели на Пъф Диди.

Ето тук обаче нещата стават нелепи. Според конспирациите Бийонсе има огромно влияние върху музикалната индустрия и е помагала да се прикрият престъпните дейности на Пъф Диди. Певицата е описана като "зла и могъща", като колегите ѝ се страхували от нея.

@vidztoker i wonder why she always gets the attention || #pdiddy #beyonce #taylorswift #foryou #adele #kanyewest #jcole ♬ original sound - vidz

Няколко видеа в TikTok засилват тази теория. Те показват избрани моменти от изпълнители, които печелят награда "Грами", и в речта си отдават почит на Бийонсе. Според конспираторите те правят това от страх или са били принудени. Необузданите твърдения стигнаха толкова далеч, че Бийонсе отвлича хора и е замесена в смъртта на Майкъл Джексън и певицата Алия.

Конспирацията се въртеше онлайн за няколко дни, но както много други неща при Gen Z - в крайна сметка завърши като мийм. Родиха се и доста сполучливи шеги - като това, че звездата е планирала да убие целия свят с пандемията от COVID-19. Или това, че представителката на България Софи Маринова е загубила "Евровизия" през 2012 г. само и единствено, защото Бийонсе така е решила.

@georgia.bletsova P diddy i tuk e namesen @Sofi Marinova Official #fyp #pdiddy #beyoncé #conspiracy #eurovision #sofimarinova ♬ original sound - georgia.bletsova

WTF is a... balkan breakfast

Освен шеги и конспирации в TikTok ще намерите и много съвети за хранене. В някои случаи правилно, а в други не. През последните месеци нашумя тенденцията "girl dinner", която показва лесни и бързи за приготвяне ястия, които не изискват много подготовка. Имахме и вайръл рецепта за салата с краставици, която доведе до дефицит на зеленчука в Исландия.

Следващият световен тренд обаче е още по-близо до дома. Говоря за новата мания по "балканска закуска" (balkan breakfast). Тенденцията съветва потребителите да закусват сурови зеленчуци в това число домати, краставици или чушки заедно със сирене и хляб.

Идеята тръгва от видео на турски потребител, който показва как яде сурови чушки и хляб за закуска. Клипът му събра над 4,5 млн. гледания, но породи и спорове сред дали това в действителност е традиционна балканска закуска.

@marcus.costanzo The Viral ‘Balkan Breakfast’ (ASMR)🥑🥗 (lemme guess - ‘it’s not a balkan breakfast’? 🤣😵‍💫) #balkanbreakfast #foodie #asmrfood #foodasmr #mukbang #eatingshowasmr #vegetables ♬ original sound - Marcus Costanzo

Моето експертно мнение клони към "не". Аз съм скептичен, че точно това е типичното първо хранене за деня в едно балканско семейство. Може би кафе и цигара са по-точният вариант за закуска.

Все пак няколко издания, фокусирани върху здравето и правилното хранене, отразиха новия тренд. В статиите им дори присъстват обяснения къде точно са Балканите - вероятно в помощ на американците.

Понякога просто трябва да гоустваме

На никого не му е приятно, когато го гоустнат на чат. Понякога обаче самите ние правим това - няма нищо нередно.

Ако се изгубихте в предишните две изречения, ще отбележа, че не говоря за призраци. Става дума за т.нар. ghosting - когато някой внезапно спре да ви пише и игнорира съобщенията ви. Прекъсването на комуникация по този начин понякога е болезнено - особено когато се случва при изграждане на романтични взаимоотношения.

В нова статия на издание "ТIME" преподавателката и сексоложка Мийа Батъл разглежда именно този проблем. Тя посочва, че това е едно от най-неприятните преживявания при съвременните запознанства и трябва да се избягва като практика. Всички трябва да се учим да бъдем по-добри комуникатори и да изразяваме това, което чувстваме. Има моменти обаче, в които това да гоустнем някого, е правилното решение.

Проучване от 2023 г. установява, че 67% от хората, които са станали "жертви" на гоустване, са правили абсолютно същото нещо. Това е един повтарящ се цикъл - хората не искат нещо да им се случва, но в други ситуации сами го правят.

Батъл пише, че тази практика може да бъде оправдана в определени моменти. Например ако човекът отсреща се бори с ментални проблеми или има семейни задължения. Тогава прекъсването на разговора може да е полезен изход. Напълно нормално е да спрете да си пишете с някого и, ако той/тя не показва особено голям интерес към вас.

Високият процент на сексуален онлайн тормоз в приложенията за запознанства кара някои хора, особено жени и хора от сексуални малцинства, да използват този метод като защитна тактика. Те се опитват да се предпазят от евентуални негативни преживявания.

Батъл отбелязва, че гоустването може да бъде оправдано, когато имате нужда да се погрижите за менталното си здраве. Ако намерението ви обаче е просто да сложите край на чата, е по-добре да предупредите другия човек. Това може да се окаже трудно, но ще ви помогне да сте по-добър комуникатор.

Мяу, мяу, мяу, мяу / мяу, мяу, мяу, мяу, мяу

Представете си, че сте на концерт на Били Айлиш. Звездата застава в центъра на сцената и започва да изпълнява една от най-емоционалните си песни в дискографията си. Парчето "What Was I Made For", спечелило "Грами" и "Оскар".

Чакате да чуете текста, който разсъждава върху търсенето на житейски цели и откриването на Аз-а, когато публиката запява, но не с оригиналния текст. Вместо това започва да мяука.

Това не е някакъв фен фикшън или конспиративна смешка - а просто част от изживяването на турнето "Hit Me Hard and Soft" на Били Айлиш.

@ffreakyminajj HELP 💀😭😭😭 @BILLIE EILISH #fyp #foryou #barbie #pourtoi #foryourpage #foryoupage #barbz #billieeilish #viral #trending #funny #fun #trend #billie #lmao #lol #mdr ♬ son original - SAVAGE MINAJ

В последните месеци песента ѝ от филма "Барби" стана вайръл мийм с хумористична адаптация. В нея депресивните цитати като "When did it end? All the enjoyment I'm sad again, don't tell my boyfriend" са заменени от мяукания, генерирани от изкуствен интелект. Милиони видеоклипове бяха създадени с този звук, включително с котки, които изглеждат объркани от песента.

Много от феновете на Айлиш са решили, че по време на емоционалното ѝ изпълнение те ще изпеят именно тази версия.

Tова отново върна дебата дали трябва да има етикет при посещението на концерти. Постъпката на почитателите ѝ породи смесени реакции - от това, че е абсолютно неуважение към труда на певицата до извинението, че е "просто смешка".

Според мен мяукането е забавно, но то определено трябва да си остане у дома при котката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ибрямов

Ще остане ли в ареста Джейхан Ибрямов?

11:13 - 05.10.2024
Политика

Ако Русия победи, какво следва за България?

Докато има руска империя, ще има руска военна заплаха в Европа

10:39 - 05.10.2024
Живот

Съветът "Наяж се добре сутринта" е безумен. Не тъпчете децата си

Д-р Здравко Арнаудов за проекта наречен "тяло"

10:05 - 05.10.2024
Важно днес

Делото на братята Менендес ще бъде преразгледано след шума около сериала на Netflix

Двамата са с доживотни присъди за убийството на родителите си, но има нови доказателства

09:39 - 05.10.2024
Важно днес

Израел може да е ликвидирал вероятния следващ лидер на "Хизбула"

Израелската армия продължава с масираните удари по Бейрут

09:05 - 05.10.2024
Живот

Esthederm представи новия Intensive Pro-Collagen+ крем

Новият крем от серията Intensive стимулира синтеза на петте основни типа колаген в кожата, благодарение на технологията Pro Coll+.

16:20 - 04.10.2024