Волгин чака официална номинация от "Възраждане", ще бори "евроатлантизма"

Журналистът от БНР Петър Волгин даде сигнал, че няма да откаже номинация за евродепутат от "Възраждане" - поне засега.

Волгин публикува клип в канала си в YouTube, озаглавен "Отивам ли на избори?", в който изразява благодарностите си към структурите на партията за това, че са оценили неговата битка срещу "евроатлантизма" и посочва, че "тези идеи трябва да получат разпространение не само в България, но и в Европа".

"Разбира се, сега тук има чисто технически неща, които са свързани с факта, че всяка партия сама решава кой да я представлява, било то в българския парламент, било то в Европейския. Трябва да минат съответните форуми на партиите, те да решат кои ще бъдат техните хора, които ще ги представляват и едва тогава аз бих могъл да кажа какво мисля. Така че съвсем скоро ще разберете, когато минат форумите на партия "Възраждане", какво мисля по въпроса", обяснява Волгин, без да отговаря категорично в нито една посока.

Номинацията му за евродепутат беше издигната от "Възраждане" Варна, една от основните структури на партията. Очаква се листата да бъде уточнена до края на април - финалното решение ще се вземе на централно ниво.

Волгин заявява, че "без значение с какво ще се занимавам, няма да се променя".

Преди да стигне до темата за "Възраждане", той изнесе реч срещу партиите, които определят себе си като евроатлантически, като ги обяви за "натегачи, слуги и лакеи на статуквото".

"Ако искате да сте верноподаници, ако искате да така да се кланяте на падишаха, без значение дали падишаха е в Османската империя, или е в Съветския съюз, или е в Брюксел сега, или във Вашингтон, но евроатлантик означава слуга на падишах", беше обяснението му.

"На общоевропейско ниво трябва да направим така, че лидери от типа на Макрон, Туск, Урсула фон дер Лайен, които постоянно ни заливат със своята войнолюбива риторика... да се почувстват наистина в малцинство", казва още Волгин, като призовава съмишлениците да "излязат и да кажат", че проевропейски настроените граждани и партии са "на кашика при господарите от Демократическата партия на САЩ".

Докато Волигин не крие намеренията си да се занимава с партийна политика, той продължава да води и предавания в ефира на Националното радио - включително обсъжда това, че "сега обмисля" дали се кандидатира за евродепутат със събеседници като Андрей Райчев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024