Всичко, което знаем за "Белият лотос" сезон 3

Внимание, текстът съдържа спойлери за "Белият лотос" сезон 2.


"Белият лотoс" вероятно разполага с най-добрия PR екип в хотелиерския бизнес, щом хората продължават да правят резерации в него въпреки серията от убийства.

HBO вече даде светлина за трети сезон, който ще се снима в луксозен курорт в Тайланд, а вече са ясни и почти всички от актьорите в главните роли.

Дали Таня ще се появи отново в сюжета (под една или друга форма), това засега знаят само режисьорът Майк Уайт и актрисата Дженифър Кулидж, която изживя нов възход в кариерата си благодарение на страхотната си роля в "Белият лотос" 1 и 2.

Но със сигурност е ясно, че ще видим завръщането на поне една от героините от Сезон 1, пряко свързана със сюжетната линия на депресираната милионерка Таня.

Ето всичко, което трябва да знаем за продължението на популярната антология.

Кога излиза "Белият лотос" сезон 3?

Стачките на сценаристите и на актьорите в Холивуд безспорно допринесе към забавянето на продукцията.

Премиерата на новия сезон беше планирана за тази година, но поради извънредното прекъсване на работата в Холивуд тя бе отложена до 2025 г. Късната дата е потвърдена и от HBO Max.

Това ще е закъснение с поне 2,5 години спрямо последния сезон (който дебютира през октомври 2022).

Къде се снима "Белият лотос" The White Lotus сезон 3, премиера

Къде ще се развива действието в "Белият лотос" сезон 3?

HBO обяви, че сериалът ще започне да се снима в Кох Самуи, Пукет и Банкок през февруари. За да подкрепи заснемането и популяризирането на новата част HBO си партнира с Туристическата администрация на Тайланд.

Изборът на азиатската дестинация идва след два сезона на островите Мауи (Хавай) и Сицилия (Италия), като шоурънърът Майк Уайт подсказва, че сценарият ще включва и идеи от източната религия и духовност.

Първоначално имаше спекулации, че действието ще се развива в Токио, но явно продуцентите са преценили да се възползват от разнообразието на локации и възможни сюжетни линии в Тайланд.

Кой ще бъде в актьорския състав?

През януари HBO обяви имената на новите актьори в "Белият лотос". Това са Милош Бикович, Кристиан Фридел, Моргана О'Райли, Лек Патравади и Шалини Пейрис.

Към състава се присъединяват още Лесли Биб, Кери Кун, Дом Хетракул, Джейсън Айзъкс, Мишел Монаган, Паркър Поузи, Наташа Ротуел и Тайм Таптхимтонг.

Кери Кун е в състава на друг звезден сериал на HBO - "Позлатената епоха", а през 2014-2017 г. беше в една от главните роли на сериала "The Leftovers".

Джейсън Айзъкс няма нужда от представяне за феновете на "Хари Потър". Британският актьор играеше Луциус Малфой във филмовите адаптации, популярен е и с ролята си в сериала The OA по Netflix.

Мишел Монаган влиза в "Белият лотос" с дълга филмография, в която влизат заглавия като "Мисията невъзможна", "Превъзходството на Борн", хитовият първи сезон на "True Detective" и много други.

Паркър Поузи е позната от култови за времето си филми като "Dazed and Confused", "Блейд", "Писък", а за последно се снима в "Beau is Afraid" с Хоакин Финикс.

Наташа Ротуел e единствената (засега) актриса, която е играла и в по-ранен сезон на "Белият лотос". В Част 1 тя беше в ролята на Белинда - управителката в спа-центъра на хотела, която мечтаеше да започне собствен бизнес и се надяваше, че Таня (Дженифър Кулидж) ще ѝ помогне със сериозна инвестиция.

Лесли Биб e модел и актриса, позната от по-второстепенни роли, но от филми като "Iron Man", "Law Abiding Citizen". Тя е дългогодишната партньорка на носителя на "Оскар" Сам Рокуел.

Всичко, което знаем за "Белият лотос" сезон 3 - The White Lotus, Милош Бикович

Милош Бикович е познат в България с ролята си на Мараш от сръбския сериал "Южен вятър". През 2014 г. той участваше и в номинирания за "Оскар" руски филм "Левиатан". Сърбинът с руски паспорт има спорна репутация през последните години, тъй като публично подкрепяше Русия след инвазията в Украйна, и е посещавал окупирания полуостров Крим.

Кристиан Фридел беше част от актьорския състав на страхотния германски "Babylon Berlin", a съвсем скоро участваше в един от най-добрите нови филми на 2023 "The Zone of Interest" в ролята на командира на концлагера Аушвиц.

Моргана О'Райли е австралийска актриса, която също е популярна в родната си страна благодарение на участието си в сериала "Neighbours".

Шалини Пейрис e родена в Шри Ланка, но е живяла и в Нюкасъл, Хонконг и Лондон. По-известните ѝ роли са в сериала "The Ark", британския филм "Вера" (2019) и др.

Лек Патравади, Дом Хетракул и Тайм Таптхимтонг са представителите на Тайланд в кастинга за третия сезон на "Белият лотос". И тримата са участвали в доста филми в своята страна и ще е интересно да ги видим.

Както и в сезон 2, актьорският състав е напълно различен от предходната част, с едно изключение.

В предишния сезон това беше несравнимата Дженифър Кулидж.

Заради привързаността на Майк Уайт към героинята ѝ Таня – и личното му обожание към актрисата, която се превъплъщава в нея – доста от феновете се надяват, че шоурънърът може да я върне въпреки фаталния ѝ край.

Самият той "флиртува" с тази идея от известно време, макар че остава неясно как би се осъществила, без да засегне качеството на сценария. Възможно е Уайт да спекулира само за да отвлече вниманието от смъртта на Таня във финала. Но също толкова вероятно е и Таня да се появи през следващия сезон, например през ретроспекция на нейния по-ранен живот.

Дженифър Кулидж Белият лотус Златен глобус Речта на Дженифър Кулидж: Как "The White Lotus" спаси живота и преоткри таланта на актрисата

The White Lotus 2: Секс, смърт и Дженифър Кулидж


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024