Втори случай на паднало дърво върху кола на метри от Докторската градина в София Снимка: © Facebook/Катастрофи в София

Дърво падна върху автомобил на ул. "Марин Дринов" в близост до сградата на 5-о РПУ София. За инцидента стана ясно от сигнал на гражданин с публикация във Facebook страницата "Катастрофи в София".

От снимки в социалната мрежа се вижда, че дървото е паднало върху задната част на колата и е блокирало напълно движението по улицата. Мястото на инцидента е на метри от Докторската градина и парка "Заимов" в центъра на столицата.

Към момента няма данни за пострадали.

bTV съобщава, че екипи на Столичната община впоследствие са разчистили пътя от клоните. Свидетели разказват пред телевизията, че минути преди да падне дървото, по тротоара са минавали малки деца от детската градина в района.

Това е поредният случай на паднало дърво в квартала. През март се случи подобен инцидент на улица "Велико Търново". Дърво удари лек автомобил, в който има пътници. Те по чудо остават невредими.

Кметът на район "Оборище", в който се случват тези инциденти, коментира тогава пред "Булевард България", че все още не може да се намери консенсус по въпроса дали старите дървета в квартала трябва да бъдат премахнати. Той заяви, че обезопасавянето на дърветата е под юрисдикцията на "Зелени системи".

"Ние единствено можем да отправим молба към тях да направят паспортизация на старите дървета", заяви Кузманов в тази връзка.

Улица Марин Дринов до пето РПУ

Публикувахте от Велизар Чакалов в Вторник, 28 май 2024 г.

Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024