Навярно през последните години поне веднъж до вас е достигала репликата – „то вече никой не гледа телевизия“. Роднини, приятели или случайно срещнати познати разсъждават как телевизията се превръща в отживелица, обяснят, че младите са „в интернет“, а възрасните нямат или не искат да имат време за нея.

В същото време обаче всички знаят „какво казаха по телевизията снощи“, имат мнение за всяка от участничките в „Ергенът“ или не пропускат да ни напомнят за следващoто световно първенство, което ще се излъчва на живо.

Оказва се все пак, че телевизията не е отжилевица, а просто е еволюирала. Технологиите напреднаха, антените изчезнаха, тв каналите се увеличиха, а телевизията определено не е като едно време и това е чудесно.

Рядко се случва да четем ревюта за телевизия, но още по-рядко се случва и телевизия да ни впечатли толкова много - както направи Yettel TV. В началото на април телекомът представи новата си услуга на българския пазар в комбинация с 5G Интернет за дома. Вече я предлага и като напълно самостоятелна услуга, достъпна за всички.

Платформата слива традиционната телевизия и стрийминга в едно. Най-просто казано си я представете като Netflix, но с канали.

Достъпът до нея се случва много лесно под формата на абонамент, който може да бъде активиран без договор, като не се налага посещение в магазин. Ако поне веднъж в живота си сте били онлайн и е трябвало да си правите профил в сайт или социална мрежа, то едва ли ще имате проблем със заявката за пускане на Yettel TV.

Ако сте като мен и вече имате инсталирано приложението на Yettel на смартфона си, както и собствен профил там, то заявяването на услугата е още по-лесно и бързо. Ако все още нямате Yettel приложението - сваляте апликацията на телефона си и се регистрирате с имейл или телефонен номер.

След това от профила си директно отивате на раздел "Услуги" и таб "Yettel TV". От там избирате варианта, който ви устройва - дали искате услугата да бъде с договор или без, както и дали към нея да има включен интернет. Имате опция да надградите абонамента си с повече екрани за гледане (стандартно имате включени два) или с допълнителни канали.

Преглеждате внимателно информацията на дисплея, кликате няколко пъти бутона "Продължи", плащате - и просто ей така вече имате Yettel TV и сте готови да гледате.

Там със сигурност ще намерите какво да си пуснете, тъй като има всичко - от новини и шоу програми до спорт, филми и сериали. Интуитивният интерфейс на платформата ви помага лесно и бързо да се ориентирате в потока от съдържание и бързо достигнете до това, което ви интересува - при това без да се налага досадно да прецъквате канали.

Платформата разполага с обособени раздели за спорт, детско съдържание, музика, филми и сериали и развлекателно съдържание, както и отделни рубрики на началната страница, в които се събират актуалните новинарски емисии и публицистични предавания от деня.

За допълнително улеснение можете да използвате търсачката, с помощта на която бързо ще намерите желаното съдържание.

Профилът може да бъде персонализиран спрямо личните ви предпочитания – имате възможност за създаване на собствен списък с любими канали.

Още едно от готините неща на Yettel TV е, че услугата не е предназначена само за тези, които следят телевизионни предавания, но и за търсещите развлечения. В платформата има специализирани раздели, от които можете да избирате множество филмови заглавия, излъчвани по телевизията.

Те са разделени по секции на "филми с висок рейтинг", "нови филми", "детски филми" и други, като в категориите са представени заглавия, излъчвани в ефир през последните дни като например "Лигата на справедливостта" (Justice League), "Лудия Макс: Пътят на яростта" (Mad Max: Fury Road), Гладиатор (Gladiator), "Блейд Рънър" (Blade Runner) и "Батман" (2022).

Услугата се грижи и за зрителите, пристрастени повече към сериалите - от която група е и авторът на тази статия. Сериалите са разделени в категории по жанрове и са особено разнообразни.

Първата ми дилема за избор на сериал идва още в секцията за "драма", където виждам епизоди на телевизионни класики като "Д-р Хаус", "Отчаяни съпруги" (Desperate Housewives), "Анатомията на Грей" (Grey's Anatomy) и "Дневниците на вампира" (The Vampire Diaries), наред с по-нови продукции като "Уокър" (Walker), "Добрият доктор" (The Good Doctor) и "Станция 19" (Station 19).

Избирам да се отдам на носталгията и да си припомня епизод от сериала "Дневниците на вампира", който беше особено популярен в периода 2009-2017. В платформата ми излиза списък с епизодите, които са били излъчени наскоро в ефир и са достъпни за гледане, както и предстоящи. Тях мога да запиша и да ги гледам по-късно след излъчването им, тъй като Yettel TV предлага тази опция. Отделно, услугата разполага и с опция за връщане назад до 7 дни.

Всъщност мога да изгледам епизодите, когато и където пожелая - у дома, в офиса, в градския транспорт или на плажа. За целта ми трябва само абонамент и връзка с интернет, каквото винаги имам на телефона си. Разликата между телевизията преди и тази сега е, че едно време тя "стоеше" в хола ни, а сега е в джоба ни.

Съдържанието може да бъде гледано и ако сте извън страната, стига да се намирате в рамките на ЕС и ЕИЗ.

А колко струва Yettel TV?

Плановете, между които можете да избирате, са два - TV Favorite, в който са включени 100+ канала (65+ HD). Той е на цена от 23,99 лв. на месец. Другата опция е TV Max с 200+ канала (110+ HD), който се предлага на цена от 29,99 лв. на месец.

Услугата е без дългосрочно обвързване, което дава пълна свобода, тъй като абонаментът се подновява автоматично всеки месец, но може да бъде прекъснат по всяко време без да се дължат неустойки.

Yettel TV е създаден така, че да се гледа посредством различни смарт устройства:

  • смарт телевизори с операционна система поне Android 8.0 или Tizen 5, произведени след 2019 г. За другите телевизори тя работи чрез допълнителен Set-top-box с операционна система Android 8.0 или по-висока.
  • смартфони и таблети - с операционни системи iOS 12.0 или по-висока, както и Android 8.0 или по-висока
  • лаптопи и компютри, за които платформата е достъпна онлайн на tv.yettel.bg.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024