Загинал е мъжът, настанен в "Пирогов" след взривовете, двама души още са в неизвестност Снимка: © Getty Images

49- годишният мъж, който беше настанен в „Пирогов“ след взривовете в складове за фоейрверки край Елин Пелин, е загинал. Той е бил с 35% изгарания, но силно обгазен. Медиците се борят за живота на дъщеря му, която е с 85% изгаряния, което според лекарите е "несъвсместимо с живота". Това съобщи тази сутрин министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Според информацията на МВР в складовете са останали още двама души – 22-годишният син на собственика на фирмата и друг мъж на 60 години.

Екипите ще влязат на територията на взривените складове най-рано 24 часа след последния залп - фоейрверки продължават да гърмят, но вече с по-слаб интезитет.

Складът, в който се предполага, че има вещества с два тона тротилов еквивалент, не е засегнат, но покривът на склад на „Фантастико“ отново се е възпламенил рано тази сутрин.

Хеликоптери летят над Елин Пелин, за да установят каква е ситуацията и да преценят кога евакуираните хора от къщи в района могат да се върнат в домовете си. Снощи стана ясно, че са били евакуирани около 150 души.

Според местната власт и кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов предприетата евакуация е била излишна.

От фирмата собственик на горящия склад не знаят какво е предизвикало взривовете

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024