Заместник-министърка напусна поста си, недоволна от "фалшивите обещания" на управлението

Втора поредна рокада се случи в Министерството на труда - зам.-министърката Десислава Стоянова подава оставка. Това обяви самата тя в писмо до медиите, в което отправя тежки обвинения към ведомството, в което досега е работила.

Стоянова е един от четиримата заместници на социалната министърка Иванка Шалапатова, но е взела решението да напусне поста. Тя посочва като причини в писмото си "фалшивите обещания и неистини, облечени в „кухи“ фрази" на ръководството.

Десислава Стоянова е назначена за заместник-министър на труда на 7 юли 2023 г. - точно месец след началото на мандата на кабинета "Денков". В сайта на ведомството е представена нейната биография, в която тя е описана като човек с богат професионален опит, като от 2017 г. ръководи дирекция "Човешки ресурси" в БДЖ. Профилът ѝ на сайта на министерството обаче вече е свален.

"Когато "управлението на политиките" се заменя с "управление на нещата", бавно покваряваш стандартите, разконцентриран си, защото си обсебен от други интереси, сипеш фалшиви обещания и неистини, облечени в "кухи" фрази с манипулирана информация. Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото", пише досегашната зам.-министърка.

Новината за напускането ѝ беше потвърдена от Министерския съвет. В свое прессъобщение от там съобщават, че Стоянова е освободена от поста си със заповед на премиера Николай Денков, но не дават допълнителни подробности.

Стоянова е от т.нар. политически назначения по министерствата. Често е била в болничен, не е присъства на официалните срещи и не е имала нужната компетентност, твърдят хора от вътрешните среди в министерството.

Това е втората рокада в Министерството на труда от последните месеци. През октомври друга заместничка на Шалапатова - Мая Василева - беше освободена от длъжността си, като причините за решението така и не станаха ясни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: