Запис показа "слалома", след който шофьор се вряза в трамвайното трасе на бул. "България" Снимка: © БНТ

Катастрофата от 29 май, при която шофьор се вряза в преградата на трамвайното трасе на бул. "България" в София, е предизвикана от собственото му престъпно безотговорно поведение на пътя в един от най-натоварените часове на трафика.

Записът в групата "Катастрофите на София" показва как бялото BMW прави ляв завой от бул. "Иван Гешов" към бул. "България" в посока НДК.

Въпреки че пред него има множество автомобили, той предприема опасни резки маневри за изпреварване вляво и вдясно - истински слалом между колите.

При петото подобно врязване в движението шофьорът губи контрол и се блъска с висока скорост в преградите на трамвайните линии. Колата остана там в продължение на час, като блокира движението на градския транспорт.

Видеото показва колко опасности са създадени за всички участници в движението.

От двете страни на булеварда при кръстовището има спирки на градския транспорт - за автобусите и за трамваите.

До този момент СДВР не са съобщили дали виновният за катастрофата е арестуван и какви наказания ще понесе за действията си.

Междувременно в групата "Катастрофите на София" е споделен и нов клип, който показва друг "състезател", приключил дрифта си върху трамвайните релси на бул. "България". Отново става дума за самопричинена катастрофа, която създава риск за пешеходци и други шофьори.

Този път катастрофата е станала недалеч от кръстовището с "Гоце Делчев" в посока Бояна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024