Плановете за мобилните телефони отдавна не са това, което бяха, както и самите устройства. Ако едно време телефонът беше средство за провеждане на разговори, днес той е голяма част от нашия личен свят - игри, филми, музика, електронен портфейл, банкиране, телевизор, радио, фотоапарат. Можем да изреждаме още дълго.

Неограничените минути за разговори, от чудесна новина преди няколко години, сега са само едната страна на потреблението.

Ако перифразираме на езика на телекомите популярната на английски фраза Content is the King, Context is the Kingdom, то тя би звучала чудесно така:

неограничените минути са кралят, но интернетът е кралството.

Новината, че VIVACOM предлага планове с неограничен мобилен интернет, бързо стана тема за разговор в социалните мрежи. Накратко Unlimited представлява следното: потребителят избира скоростта на интернета - до 50 mbps или до 150 mbps - и тя не намалява, независимо от използваното количество мегабайти. 

Нескритата радост не е случайна: поколението, родено в последните 35 години, по принцип предпочита чатове от различен характер и социални мрежи, за да общува. Тази комуникация се приема за по-малко "инвазивна" в живота на хората, в сравнение с телефонните разговори.

Това са младите, които избират да гледат филм на смартфона си, които честно не ползват телевизор и имат съвсем различен лайфстайл от родителите си.

“Има ли някой вече на тези новите Unlimited планове за наистина неограничен интернет на VIVACOM? Къде е уловката?”, пита потребител в една от големите IT групи във Фейсбук. Уловка обаче няма и доста хората имат потребителски впечатления от новите абонаментни планове на VIVACOM - Unlimited. Този път хейт няма. 

Има няколко фактора, които правят новите планове Unlimited силно привлекателни: 

Сайтовете и приложенията, с които работим, забавляваме се, а вече и пазаруваме активно се увеличават все повече и стават, с по-богато съдържание и по-развит графичен интерфейс. Мобилното банкиране и електронните портфейли също разчитат на бърза и сигурна връзка, а използването им нараства в геометрична прогресия.

Начините, по които се разтоварваме - стрийминг на филми и музика, а напоследък - и доста поточни услуги с живо излъчване на спортни състезания. Ето примери - мачът на Кубрат Пулев с Джошуа беше излъчван ексклузивно в стрийминг платформата DAZN, мачовете на Григор Димитров (и тенисът изобщо) са по tennistv.com, или плеъра на Eurosport, Формула 1 - formula 1.com.

Това означава, че можеш да гледаш на телефона си отвсякъде - от парка, от метрото, от планината, без да се налага да търсиш къде има кабелна телевизия, по кой канал  го "дават" този мач, и колко пъти ще прекъснат за реклама. Избор на гледни точки, пълни повторения, и това са само малка част от екстрите.

Всичко това обаче изисква не просто високоскоростен, но и неограничен интернет, каквато е идеята в новото предложение на VIVACOM.

Какво е eSIM и как можем да ползваме смартфона си дори без физическа карта

Обяснено: Pay by Vivacom, как и зaщо да го ползваме


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мъж загина, а три жени са ранени при тежка катастрофа край Пловдив

Три автомобила са участвали в инцидента

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър