Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Журналистът от BIRD Димитър Стоянов, който беше задържан от полицията в понеделник вечерта, е освободен от ареста срещу гаранция от 5000 лв., съобщиха от МВР.

Оттам посочват, че той е бил е привлечен в качеството на обвиняем за хулиганство и закана с убийство след скандал в кв. "Хаджи Димитър" в столицата.

Според МВР до ареста се стигнало след възникнал конфликт заради неправилно паркиран автомобил, за който сигнал подава 40-годишен мъж.

Пред униформените мъжът разказал, че непознат за него мъж на 43 г. го заплашил с оръжие.

Самият Стоянов съобщи за случилото се в профила си във Фейсбук, като сподели снимка, на която се виждат рани по главата му.

Ситуацията според него е била следната: "Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея откъде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот."

От МВР вече разпространиха 12-секунден запис от камера за видеонаблюдение, която е заснела кулминацията на конфликта между журналиста мъж, идентифициран като "служител на НАП".

Записът не показва какво се е случило, за да се стигне до напрежението между двамата, което завършва с изваждането на оръжие от Стоянов.

В случая се намеси и директорът на НАП Румен Спецов, който потвърди косвено информацията за участието на служител на данъчната администрация в скандала.

В писмена позиция от пресцентъра на агенцията той призовава за "нулева толерантност към агресията", както и "да не се политизира случая, каквито опити са били правени през последните часове".

"Предвид появилите се интерпретации по случая уточняваме, че полицията изпълнява своите отговорности и задачи по закон, независимо от социална, професионална и друга принадлежност на замесени в дадена ситуация," с позиция излезе и МВР.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024