Велико Минков: Получавал съм "смразяващи съобщения" от Габриела

Двете жени, заподозрени за убийството на 44-годишния Пейо Пеев, намерен удушен в полуопожарен автомобил до хижа "Алеко", са Красимира Трифонова и дъщеря ѝ Габриела Славова-Пеева (33 г.) - съпруга на Пеев.

Във вторник по телевизията говори и бившият приятел на Габриела - Велико Минков. Мъжът претендира за родителските права над второто дете на Габриела. Мъжът е завел дело, по което обаче вече 4 месеца няма движение. Минков и Габриела са имали връзка, която тя е прекъснала, докато е била бременна, без явна причина за това.

Според Минков в основата на това решение е нейната майка. Адвокатът на мъжа, който го придружаваше, каза, че клиентът му също се е чувствал застрашен.

Самият Минков цитира "смразяващо съобщение", което е гласяло: "Омразата или завистта (цитира по памет) ти е стиснала гърлото и кислород не минава в никоя посока. Разбирай го, както искаш."

Жертвата на убийство Пейо Пеев, който е баща на първото дете на Габриела, и Велико Минков са поддържали връзка и са открили много прилики в поведението на Габриела спрямо тях.

Три месеца преди да роди второто дете, младата жена се жени за Пейо Пеев, като така лишава Минков от бащински права.

„Имахме прекрасни отношения и малко преди да роди, тя прекрати отношенията като цяло, не даваше никаква възможност за каквато и да било комуникация,“ обясни Велико Минков.

Той предприема юридически стъпки, за да докаже, че е биологичният баща на четиримесечното бебе, което Габриела е родила в края на лятото на 2023 година.

По думите му, убитият Пейо Пеев е бил наясно, че детето не е негово, но се е съгласил на брака, за да може самият той да има възможност да вижда по-голямото дете, което имат с Габриела.

„Те имат 6-годишно дете и нямаха такива отношения, освен да са родители на това дете - поне в периода, когато аз съм имал връзка с нея. От разговорите с Пейо знам, че достъпът му (да вижда неговото дете) е бил ограничаване по доста груб начин,“ обясни Велико Минков по bTV.

Минков поддържал връзка с Габриела в Бургас и Русе, докато през това време майка ѝ живеела в София. Той самият няма обяснение защо Габриела изведнъж решава да прекъсне отношенията помежду им, но подозира, че в основата на това е по-възрастната жена.

Разказва още, че е прекарал часове в консултации с психолог, за да си обясни поведението на Габриела.

Тогава Минков се свързва с адвокат Пламен Борисов, който води и делото за разменените бебета в "Шейново".

„Аз го посъветвах да припознае детето преди раждането. Той така разбра, че 3 месеца по-рано Габриела има сключен брак,“ обясни адв. Пламен Борисов. Така на практика неговият клиент не може вече да претендира да бъде вписан като баща при раждането.

По думите му, заради процедурите по Семейния кодекс, едно дело за попечителство може да се проточи с години.

Това, което се знае до момента, е, че двете жени са имали двама помагачи, с които са опитали да прикрият следите от убийството като закарат автомобила с трупа на Пеев на Витоша и го опожарят.

С решение на съда Габриела беше пусната под домашен арест, за да се грижи за бебето, тъй като е в майчинство. Майка ѝ - Красимира Трифонова, остана в ареста.

Габриела Славова-Пеева работи като началник отдел в община Бургас. Името ѝ съвпада с ръководителя на отдел "Превенции и младежки политики" в администрацията.

Тя присъства на последно място в листата на "Продължаваме промяната" в Бургас на парламентарните избори през ноември 2021 г. Листата в региона се води от Константин Бачийски - лидер на партньорската партия "Средна европейска класа".

Майката, която се смята и за физическия извършител на умъртвяването на Пеев, е бивш консул на България в Тайланд по време на Тройната коалиция.

За момента работната версия на разследващите е, че дъщерята Габриела Славова-Пеева (33 г.) е съучаствала, като е пречила на мъжа да излезе от колата, докато майката го е душала.

Минков е програмист по професия. В 47-то Народно събрание той е народен представител от ПП-ДБ, но само след две седмици в парламента подава оставка.

Убитият Пейо е авиоинженер.


Бивша служителка на МВнР и чиновничка в община Бургас са обвинени за убийството в София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

800 протестиращи се опитаха да щурмуват фабрика на Tesla в Германия

Стотици протестиращи, които се противопоставят на разширяването на завода на Tesla в Грюнхайде, близо до Берлин, влязоха в сериозни сблъсъци с полицията в петък.

10:57 - 11.05.2024
Важно днес

Как Си Дзинпин прилага стратегията "Разделяй и владей" в Европа

Китайският президент приключи обиколката си в Европа

10:07 - 11.05.2024
Живот

Защо малко самоограничаване може да направи всички по-щастливи

Как краткотрайното подобряване на настроението ни прави по-нещастни в дългосрочен план

09:27 - 11.05.2024
Текстове от партньори

Heineken отлагат събитието си "11 метра до Уембли"

18:55 - 10.05.2024
Важно днес

ВМРО-ДПМНЕ чака "по-разумен" нов кабинет в София, за да преговаря за отстъпки

ВМРО-ДПМНЕ продължава да е против признаването на българите като малцинство

18:30 - 10.05.2024