"Топлофикация" пуска парното в София Снимка: © Getty Images

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отопление в столицата.

Това ще стане от понеделник, 21 октомври, като на първо място ще бъдат включени училища, детски градини и здравни заведения, а след това и административните и жилищни сгради.

Дружеството напомня на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай че дисплеят им е угаснал, трябва незабавно да се потърси съдействие от обслужващата фирма – топлинен счетоводител.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Хората, които искат да отложат включването на парното за по-късен етап, имат право да подадат заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост в съответния топлорайон.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат на телефон 0 700 11 111, както и на дигиталните информационни канали на дружеството.

Началото на отоплителния сезон дойде няколко седмици след като държавната "Булгаргаз" запорира сметка на общинското дружество заради необслужван дълг, нараснал до 850 млн. лв. Това е около половината от всички задължения на "Топлофикация София". Сметката беше освободена от запор след внасянето на 10 млн. лв. към доставчика на гориво.

По мащабите на производство и периметъра на обслужване „Топлофикация София” EАД е най-голямото дружество в страната и на Балканския полуостров, но е в тежко финансово състояние от десетилетия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Израел атакува и финансови центрове на "Хизбула"

"Al-Qard Al-Hasan", която действа като своеобразна банкова система на шиитската милиция, ще бъде основна мишена

13:26 - 21.10.2024
Важно днес

Кола прелетя през изхода на подлез в София

Инцидентът е станал около 9 ч. в понеделник сутрин на натоварения булевард „България“

12:13 - 21.10.2024
Важно днес

Кристиан Вигенин: Лявата политика е в това да създаваш равни възможности 

Приоритет за "БСП –Обединена левица" са социалната и демографската политика, подкрепата за младите хора

09:15 - 21.10.2024