„Вълкът в кашмир“ Бернар Арно стана третият човек в историята с богатство над $200 милиарда

Нетното състояние на Бернар Арно за първи път надхвърли 200 милиарда долара, което го прави едва третия човек, достигнал такива размери на лично богатство.

Във вторник състоянието на френския магнат, който стои зад компанията за луксозни стоки LVMH, се е увеличило с 2,4 млрд. долара до 201,1 млрд. долара, което е рекордно високо ниво според индекса на милиардерите на Bloomberg. Той се присъединява към Илон Мъск и Джеф Безос като единствените хора, чието богатство някога е надхвърляло 200 млрд. долара.

Арно е и първият човек извън САЩ, който постига това.

74-годишният французин изпревари Мъск като най-богатия човек в света за първи път през декември, тъй като неговата империя LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE започна да се представя по-добре от технологичните играчи, които иначе доминират в класацията на Bloomberg на 500-те най-богати хора в света. Нетното му състояние се е увеличило с 39 млрд. долара тази година, тъй като търсенето на продукти от висок клас остава устойчиво.

Цената на акциите на LVMH е рекордна. Тя бе подкрепена от новината миналия месец, че компанията ще изкупи обратно до 1,5 млрд. евро (1,6 млрд. долара) от собствените си книжа. Миналата година луксозният гигант отбеляза рекордни продажби в размер на 79,2 млрд. евро, като приходите на перлата в короната – Louis Vuitton, надхвърлиха 20 млрд. евро.

Инвеститорите ще имат възможност да проследят търсенето на продуктите на LVMH Dior и Tiffany, когато групата отчете продажбите за първото тримесечие по-късно този месец.

Много от участниците в неотдавнашно неофициално проучване на Bloomberg сред бюра за сливания и придобивания, мениджъри на фондове и анализатори споделиха, че очакват групата на Арно да погълне съперници в условията на тежка конкурентна среда за по-малките компании. Милиардерът бе наречен „вълк в кашмир“ от потомък на династията Hermes, след като отправи неуспешен опит да придобие конкурентната луксозна група.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бъдещето на Северна Македония в ЕС е поставено на карта с победата на ВМРО-ДМПНЕ на изборите "2 в 1"

На втори тур страната избра първата жена министър-председател

22:44 - 08.05.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" продължава с рокадите в администрацията

Служебният кабинет смени още четири областни управители

21:15 - 08.05.2024
Важно днес

Певицата Роксана се оказа водач на листа от партията на Радостин Василев

Наричат я още Кралицата на ромската музика

18:00 - 08.05.2024
Важно днес

Лондон гони руския военен аташе, няма да търпи действията на Москва

Ще бъде отнет и дипломатическият статут на някои руски имоти

17:32 - 08.05.2024
Европейски дневници

Пловдив посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 3: Пловдив

16:46 - 08.05.2024
Живот

Потребител на Firefox държи 7400 отворени "таба" от години. И не планира да ги затвори

Браузърът не натоварва оперативната памет на компютъра, казват от Mozzila

16:02 - 08.05.2024