Непосилна е лекотата на избирането на подарък за ново гадже.

Всичко е ново, всичко е свежо, почти нищо не е подарявано...На първия си Свевти Валентин заедно може да си подарите по едно шоколадово яйце и по една картичка с някакъв скалъпен любовен стих и пак ще е идеално.

Но какво ще кажете за лекотата на избирането на подарък за жена ви, с която сте от 13 години? А за мъжа ви, с който сте от 20 години? А за партньора, с когото още се наричате гаджета, но сте такива от гимназията, а вече сте в средата на 40-те?

С времето каната с идейни подаръци, които си правим за Деня на любовта лека полека се изпразва и на дъното започват да се търкалят разни клишета или още по-лошо: пренатегнати опити за оригиналност, предизвикващи вдигнати вежди от отсрещната страна и трупане на излишни вещи, от които после се чудим как да се отървем.

Ето защо идваме на помощ в последния момент с предложения за подаръци за най-любовния ден в годината, които навярно искрено ще зарадват половинката ви, като някои от тях, още по-добре, включват и Вас.

PS: Ако сте се запознали със сродната си душа в края на януари тази година, може да спрете да четете и да разгледате другите ни предложения.

Свети Валентин подаръци 8 подаръка за Свети Валентин за двойки в своята „honeymoon” фаза

Ако случаят не е този....четете:

Once you go Mac, you never come back

Няма причина да ви убеждаващо защо макът е добър подарък – както за Св. Валентин, така и за рожден ден, Коледа и каквото още се сетите.

Който е работил на лаптоп на Apple, трудно сменя с друга марка, дори да е закостенял фен на конкуренцията.

В случая харесахме Macbook Air като най-достъпния Mac, в който всеки може да се влюби. Красив до мозъка на харда си, Air се предлага с Liquid Retina дисплей на цели 15 инча (има и модел с 13 инча), много е бърз и е много компактен.

Батерията издържа до 18 часа, а корпусът е от 100% рециклиран алуминий. Вентилатори няма, което означава, че работи тихо и дори ако с половинката си имате бебе в същата стая, то няма да са събуди ако той или тя работи на мака.

М2 чипа, с който Apple се гордеят, действително носи допълнителна скорост, каквото и да се прави на компютъра – видеомонтаж, колаборация върху бизнес план, стрийминг на любим сериал пр.

Бонбони от Lakrids by Bülow

И друг път сме споделяли екстаза си от бонбоните с лакриц на датския бранд Lakrids by Bülow, но със сигурност ще ги включим и в тази селекция поради няколко причини.

Първо, съвършени са в ролята си на начин за засвидетелстване на любов – дори само на метафорично ниво бонбоните казват „Заслужаваш сладост в живота си“, както и още по-приятното „Нямаш нужда от диети, яж си“.

Освен това, лакрицовите бонбони на Lakrids имат доста различни вкусове, от които може да избирате. В момента се предлагат два нови вкуса, които са особено находчиви в комбинацията си: сърцевина на ръчно приготвен сладък лакриц с обвивка от фин бял шоколад, нотки на свежа праскова и щипка маракуя – чудесно намигване към летния сезон, който предстои.

И ягоди със сметана: прочитът на датските бонбони върху класическата двойка е доста сполучлив: шоколадът се разтапя в устата, лакрицът подслажда, ягодите се усещат почти като току-що откъснати от градината, а сметаната допълва компанията меко и всеобхватно.

Като добавим и красивите опаковки – място за грешка няма.

Fashion Days тениски с кауза

Тениска с кауза от Fashion Days

Ако с човека до вас не сте фенове на грандиозните жестове, а по-скоро търсите смислени и прагматични подаръци, екипът на Fashion Days се включва с две идеи. Ваучер за подарък, който дава пълна свобода на половинката ви да си избере неща изцяло по свой вкус, размер, цвят и стил.

Ние обаче се спряхме на колекцията "The Red Flag Collection", създадена от Fashion Days и бългаския бранд Verychi в борба с домашното насилие.

Всяка тениска от "The Red Flag Collection" съдържа кратко послание или т.нар „червен флаг“ – модел на поведение, който издава потенциал за насилие във връзката.

Всяка трета жена в страната е била жертва на домашно насилие. Зачестяват и случаите с такова над мъжете. Статистиката, за която понякога чуваме по новините, се влошава допълнително през последната година.", гласи страницата на колекцията.

,,Но рядко чуваме гласа на жените, които го преживяват. Защото тези истории най-често са разказвани шепшешком."

Приходите от всеки артикул на предстоящата от колекция ще отива за фондация "Будителките", която се бори с домашното насилие. Те призовават обществото да не остава безучастно пред този проблем, а да подкрепи каузата.

Дамските тениски може да поръчате тук, а мъжките тениски може да намерите тук.

Самолетен билет

Навярно и друг сме споменавали за вълнението, което носи този малък, хартиен (или електронен) подарък, но ще го споменем отново, вероятно защото и на нас ни се иска да получим такъв.

В момента в esky има доста предложения за самолетни билети на добри цени, от които може да изберете следващата си влюбена ваканция. Двупосочният до Ларнака е 45 евро, а ако не сте ходили в древния кипърски град, вероятно е време. Хубави плажове, гръцка кухня и динамичен нощен живот, Ларнака има какво да предложи.

Има полети до Барселона за 86 евро, срещу които може да се озовете в най-яркия испански град и да ядете гаспачо и паеля до припадък, а ако възлюбеният ви случайно харесва екстремните спортове, в Барселона се намира най-големият европейски скейт парк.

До Милано може да стигнете само за 44 евро (без летищните такси, ръчния багаж и изборът на места), а там може да се качите на Duomo di Milano, както и да бръмнете до езерото Комо и да хапнете пица с артишок по уличките на Чернобио или Беладжо. Не е изключено и Джордж Клуни да излезе от къщата си по халат, докато се возите на корабче по езерото. Струва си дори доплащането за такси и избор на места.

IKEA

Спорт у дома с ИКЕА

Спортуването вкъщи е много добра идея, която обаче рядко се осъществява. YouTube изобилства от видео програми за фитнес, йога и аеробика, които да ни помогнат да се стегнем и да повишим тонуса си, но кой ще отдели време да ги практикува, когато у дома има перални за пускане, гардероби за подреждане и лаптоп за хоумофис работене?

Ако искате да мотивирате партньора си да започне да се движи по-активно без да ходи по фитнес центровете, разгледайте лимитираната колекция на ИКЕА DAJLIEN, посветена на домашните тренировки.

Там може да намерите супер функционална бамбукова пейка, която може да служи както за трениране, така и за съхранение. В нея може да сложите други продукти от серията: например чугунените тежести, които помагат за оформяне и укрепване мускулите на гърба и ръцете, както и постелката за упражнения от естествен каучук, върху която може да се практикуват различни йога пози, включително любимата на по-мързеливите Савасана.

Обръщаме специално внимание на пончото за релакс DAJLIEN, което ефективно предпазва от студ преди, по време на и след тренировки. Лесно за обличане и събличане, с розови тик-так копчета от 100% найлон с пълнеж 100% полиестер (минимум 80% рециклиран материал!), то е чудесен подарък за всички, които обичат да се раздвижват и през студените месеци.

В икейската колекция има и много интересна, високопрактична количка, в която може да се съхранява екипировката, заедно с кърпи и други вещи и те са бъдат местени от стая в стая според желанието.

Разбира се, подаръкът от тази колекция е още нещо, което може и Вие да ползвате (ако ви дадат). Нали все пак 14 февруари празнува заедността?

Гравиране на бижута

Бижу с послание. Буквално.

Избирането на подарък, който може едновременно да бъде ползван, но и да носи спомен и сантимент не е лесна задача. Екипът на Pandora България обаче има решение за нея.

Гравиране на бижу. С подпис и послание. Артистът сте вие. А бижуто от Pandora.

Марката е нарицателно за разнообразна гама от разпознаваеми гривни, талисмани, обеци, колиета и аксесоари, върху които може да отпечатате и облечете с думи вашата любов.

От екипа на Pandora дават възможност за гравиране на персонално послание или символи от различни категории - любов, приятели и семейство, природа и животни, знаци, празници, дори хобита и зодии.

Всеки символ може да стане част от вашия пъзел, наречен живот, запечатан в бляскаво бижу, което ще събуди вибрациите на любовта. Може да гравирате избраното бижу в магазин Pandora в мол Сердика Център, а скоро и в избрани обекти Pandora в страната.

Сатенени чаршафи от Bed, Bath & Table

Знаете приказката, че човек прекарва цял ден в обувките си (поне преди хоумофиса) и цяла нощ в леглото си, поради което обувките и всичко в леглото трябва да бъде на високо равнище комфорт.

В тази връзка се спряхме на един сатенен спален комплект от Bed, Bath & Table на име Issimo Home Fageut. 100% памучен сатен/300 нишки, красив десен с намигване към ориенталската естетика и добра предпоставка за дълбокосънни нощи с хубави сънища.

Е, поне в случай, че сте над 20 г. и безсънните нощи вече не изглеждат привлекателно за разлика от лесното заспиване без събуждания в чисти и гладки чаршафи, с които не може да се съревновава и най-луксозният хотел.

Филми, музика и разговори безкрай

Наскоро А1 пуснаха новите си мобилни планове Unlimited и името им не е случайно. Освен неограничените минути и мегабайти, те вървят с доста сериозен избор от дигитални услуги. Ако решите да подарите на любимия човек мобилен план, имайте предвид, че не му подарявате единствено възможност да се чувате по 100 пъти на ден с въпроси като „Да взема ли кашкавал?“ и „Изведе ли кучето?“.

С Unlimited клиентите на А1 получават достъп до Netflix, който се предлага само от А1 в България, до филмите и сериалите на HBO MAX и мобилната телевизия Xplore TV GO. Това означава дълги филмови следобеди, бягане от бита и ежедневието с любими сериали, а защо не и потъване в сладко-клюкарския свят на риалититата?

Отделно, мобилните планове ще ви позволяват до добавите дигитални услуги от Моят А1 като Deezer и Storytel, което ще бъде оценено от всички, които обичат музиката и литературата. А има ли такива, които не обичат музиката и литературата? Както казва героят на Робин Уилямс в „Обществото на мъртвите поети“, „Медицината, правото, бизнеса, науката, инженерните науки – това са благородни професии, които поддържат живота. Но поезията, красотата, романтиката, любовта – това са нещата, заради които оставаме живи.“

И като стана дума за бизнес, с Unlimited можете да избирате и от абонамент за „Мениджър“ и „Капитал“, както и достъп до спортните канали MAX Sport и Diema Xtra. Звучи като подарък за някой, когото познавате, нали?

Билети за театър

Независимо дали сте от хората, които винаги предпочитат да отидат на кино, а не на театър, или сте върли почитатели на театралното изкуство, билетът за добра театрална постановка винаги е удачен подарък.

Препоръчваме ви новата постановка на Диана Добрева, която се играе на голяма сцена в Народния театър „Моби дик“ по романа на Херман Мелвил. Историята за легендарния бял кит и гибелта на кораба „Есекс“ омагьосва читателите и зрителите още от 1851 г., когато романът излиза за първи път. Спектакълът на Добрева пресъздава на сцена драмата на капитан Ахав, който преследва кита по цялото земно кълбо като я превръща в приказка за необяснимото, с което живее всеки от нас: страхът от минаването на времето, копнежът по вечността, търсенето на абсолюта.

В постановката играят Владо Пенев, Христо Петков, Жорета Николова, Снежина Петрова и други от големите театрални имена на нашето време.

Премиерата на спектакъла беше на 12 февруари, а в сайта на театъра може да видите на кои дати ще се играе през пролетта.

Кошница за пикник

Времето на люляците се задава, макар и бавно, и ни вкарва във фантазии за топли следобеди на някоя поляна, с бутилка вино, грозде, камембер и шоколад.

Освен гореизброените, идеалният любовен пикник има нужда от още някои съставки: температура от 20 градуса (няма как да я купим), меко одеяло и кошница за пикник.

Харесахме тази кошница от Vivre, с термо отделение, комплект прибори, чинии, стъклени чаши за вода, тирбушон и подплата от винтидж червено-бяло каре. Кошницата Cilio Rivoli е за четирима и има удобна дръжка за носене, при условие че няма да се носи до К2 или до Мачапучаре.

Масаж за двойки

Знаете, „забързан начин на живот“, „динамично ежедневие“, „задачки“, „ангажименти“...животът в 21 век ни налага необходимостта от отпускане и релакс, не толкова за удоволствие, колкото с цел самосъхранение.

Масажът без съмнение е един от добрите начини да помогнем на тялото си да релаксира, а през него – и умът. Да не забравяме, че двете са в неизбежно, непрестанно взаимодействие. Колкото и трудно да изглежда, един час без екрана на смартфона и френетичното скролване из новини, реклами и чужди снимки в повечето случаи действа регенериращо.

В Thai Spa се предлагат доста различни видове масажи, но понеже говорим за Деня на влюбените, се спираме на ритуал кралска спа неделя за двойки. Преживяването включва традиционен тайландски масаж с масла, инфрачервена сауна, арома или детокс вана, пилинг на цяло тяло, обновяваща оризова маска на цяло тяло и релаксираща халотерапия в солна стая.

Eдин ваучер за Тhai Spa „по-добрата ви половина“ включва и самите Вас, освен ако, разбира се, по-добрата половина не предпочете да отиде с майка си или с приятел.

Тогава ще останете единствено с радостта от това, че сте подарили на човека, чието сърце бие в един ритъм с вашето, нещо, което искрено го е развълнувало, а това не е никак малко.

В крайна сметка, на 14 февруари празнуваме любовта към Другия.

За НЕГО. 8 подаръка за Свети Валентин

За НЕЯ - подаръци за Свети валентин за жена За НЕЯ. 8 подаръка за Свети Валентин


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Четирима убити и десетки ранени след руски атаки в Одеса и Харков

Няколко жилищни сгради и гражданска инфраструктура са повредени.

07:20 - 30.04.2024
Живот

Къщата на надеждата: там, където малките неща дават на децата големи криле

Още на прага на къщата ни посреща четиригодишно, усмихнато, палаво момиченце, което няма търпение да ни покаже къде да седнем и да разгледа чантите ни, пълни с техника за снимки.

20:26 - 29.04.2024
Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024