Агенция "Пътна инфраструктура" има нов шеф - бивш депутат от ИТН Снимка: © МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи Тодор Василев за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До този момент временно изпълняващ длъжността директор беше инж. Ивайло Денчев. Той остава в УС на пътната агенция заедно с инж. Веселин Пейков, съобщиха от ведомството.

По закон министърът на регионалното развитие и благоустройството определя ръководството на АПИ. С назначението на Василев местата в тричленния Управителен съвет на пътната агенция вече са попълнени.

Тодор Василев е магистър по бизнес администрация и бакалавър по финанси от Нов български университет. Избран е за народен представител в 45-ото Народно събрание от "Има такъв народ".

Преди това е заемал длъжността финансов мениджър в строителна компания. Бил е заместник-председател на УС на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и директор „Връзки с инвеститорите“ в „София Тех Парк“ АД.

Има богат опит и в банковото дело. Владее английски и испански език, гласи визитката му в сайта на МРРБ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ попадна под светлините на прожекторите през юни 2021, когато стана ясно, че държавното дружество „Автомагистрали“ е получило авансово 221 млн. лв. от АПИ. От тях 188 млн. са били дадени на 25 фирми подизпълнители за укрепване на свлачища, срутища и пътни платна, но за година и половина – по време на управлението на „Борисов 3“ – била завършена работата само по един от общо 84 обекта.

Затова бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова освободи шефа на АПИ Георги Терзийски, както и останалите двама членове на Управителния съвет – Олег Асенов и Иван Досев.

Новините около АПИ последно бяха свързани с липсата на адекватна маркировка в участъка, в който стана фаталната катастрофа с автобус с туристи от Северна Македония, и с уволнението на служителя на БГТОЛ, който беше заснет да псува и обижда молдовски гражданин на Дунав мост.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ДАНС привиква майката на Даная и Кремена Кунева заради позициите им за частната детска болница

По сигнал на частния инвеститор в ДАНС бяха привикани и адв. Мария Шаркова и Надежда Цекулова

22:42 - 18.06.2024
Важно днес

Lufthansa пуска нова авиокомпания, която ще лети и до България

Предвижда се София да стане част от маршрутите през 2025 година

16:42 - 18.06.2024
Технологии

HUAWEI FreeBuds 6i - бюджетните безжични слушалки, които ефективно премахват околния шум

Най-новото попълнение в i-серията на Huawei е вече на пазара

16:33 - 18.06.2024
Важно днес

По стъпките на Обама: Байдън дава шанс на над половин милион имигранти да останат в САЩ

Мярката обхваща семейства, в които единият съпруг е американски гражданин

16:33 - 18.06.2024