Доц. д-р Андрей Чорбанов, ръководител на Лаборатория по експериментална имунология в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ на БАН, беше представен от Слави Трифонов като кандидат на "Има такъв народ" на парламентарните избори на 4 април. 

Трифонов започна представянето на екипа в сектор "Здравеопазване" в пряко включване по ТВ 7/8 и Facebook.  Самият той, като председател на партията, обяви, че ще се кандидатира като водач на листите във Варна и Стара Загора.

Андрей Чорбанов е вторият най-активен в медиите противник на противоепидемичните мерки на правителството, който ще се яви на парламентарните избори след Атанас Мангъров (водач на листи на АБВ).  Той отричаше задължителното носене на предпазни маски, изразяваше съмнения в смисъла от масова ваксинационна кампания за сметка на "естественото" имунизиране с преболедуване, и критикуваше одобрените в ЕС ваксини като "недобре тествани". 

Освен Чорбанов - лица на партията ще бъдат хирургът Ивайло Христов, кардиологът Николай Драгнев и бившият директор на "Александровска" доц. Силви Кирилов.

Икономическият екип на "Има такъв народ" ще се състои от бившия синдикален експерт Мика Зайкова, банковия мениджър Любомир Каримански и финансовия експерт Пламен Данаилов

Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР, ще е лице на "Има такъв народ" в сектор Вътрешен ред. Към екипа влизат още бившият офицер от НСО Светлин Стоянов и Радослав Бойчев, бивш служител на ГДБОП. 

Лицата, които бяха представени като водачи в сектор "Туризъм", са Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и Виктор Гетов. В сферата на земеделието "Има такъв народ" ще работи с ветеринарния лекар Цветанка Войнова, бившия представител на МЗХ в постоянното представителство на Република България в Брюксел Пламен Абровски, и инженера по горско стопанство Данаил Найденов

Бившият директор на НЕК Иван Хиновски се оказа експертът на "Има такъв народ" в сфера "Енергетика", заедно с бившия член на ръководството на "Електроразпределение Столично" Благой Голубарев, и Теодора Пенева

Световният шампион по шахмат Антоанета Стефанова беше представена като част от екипа на партията в спортния сектор, заедно с Радостин Василев, адвокат по спортно право, и треньора на националния отбор по хокей на лед Станислав Кънчев.

Правосъдните експерти на ИТН ще са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова. В сектор "Образование" бяха представени Юлия Чортленева, Пламен Николов и Светослав Георгиев

"Изборите са на 4 април, ние сме готови. Желая ви мъдрост, свободна воля, смелост и гражданска позиция", завърши Трифонов. 

"Винаги какво, никога как": Поуките от първата среща с експертите на "Има такъв народ"


Избори "на първа линия": И Александър Симидчиев ще се кандидатира за депутат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Минеков извежда ГЕРБ от централата им в НДК на 10 декември

"Нямам време за губене. Това е плячкосване и присвояване"

И БСП са "против" зеления сертификат за парламента, засега депутатите ще влизат без него

ГЕРБ и ДПС са "за" мярката. "Възраждане", очаквано, са "против"

Най-добрите филми на 2021

Drive My Car получава високи оценки от най-добрите критици, в класацията ни попадат още "Дюн" и "Паралелни майки"

Поне до 17 декември тестването на всички ученици е осигурено

Нова пратка от тестове пристигна в склада на БЧК, съобщиха от МОН

ГЕРБ постла стълбите на Министерството на културата с "Труд"

47 НС ще изслушва Велислав Минеков по казуса с редакцията на вестника

Атанас Атанасов от ДБ поиска пред Радев кадрови промени в службите

"Смятам, че позицията на главния секретар на МВР му е твърде висока"