Д-р Андрей Чорбанов и Мика Зайкова влизат в "Има такъв народ" на Слави Трифонов

Доц. д-р Андрей Чорбанов, ръководител на Лаборатория по експериментална имунология в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ на БАН, беше представен от Слави Трифонов като кандидат на "Има такъв народ" на парламентарните избори на 4 април.

Трифонов започна представянето на екипа в сектор "Здравеопазване" в пряко включване по ТВ 7/8 и Facebook. Самият той, като председател на партията, обяви, че ще се кандидатира като водач на листите във Варна и Стара Загора.

Андрей Чорбанов е вторият най-активен в медиите противник на противоепидемичните мерки на правителството, който ще се яви на парламентарните избори след Атанас Мангъров (водач на листи на АБВ). Той отричаше задължителното носене на предпазни маски, изразяваше съмнения в смисъла от масова ваксинационна кампания за сметка на "естественото" имунизиране с преболедуване, и критикуваше одобрените в ЕС ваксини като "недобре тествани".

Освен Чорбанов - лица на партията ще бъдат хирургът Ивайло Христов, кардиологът Николай Драгнев и бившият директор на "Александровска" доц. Силви Кирилов.

Икономическият екип на "Има такъв народ" ще се състои от бившия синдикален експерт Мика Зайкова, банковия мениджър Любомир Каримански и финансовия експерт Пламен Данаилов.

Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР, ще е лице на "Има такъв народ" в сектор Вътрешен ред. Към екипа влизат още бившият офицер от НСО Светлин Стоянов и Радослав Бойчев, бивш служител на ГДБОП.

Лицата, които бяха представени като водачи в сектор "Туризъм", са Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и Виктор Гетов. В сферата на земеделието "Има такъв народ" ще работи с ветеринарния лекар Цветанка Войнова, бившия представител на МЗХ в постоянното представителство на Република България в Брюксел Пламен Абровски, и инженера по горско стопанство Данаил Найденов.

Бившият директор на НЕК Иван Хиновски се оказа експертът на "Има такъв народ" в сфера "Енергетика", заедно с бившия член на ръководството на "Електроразпределение Столично" Благой Голубарев, и Теодора Пенева.

Световният шампион по шахмат Антоанета Стефанова беше представена като част от екипа на партията в спортния сектор, заедно с Радостин Василев, адвокат по спортно право, и треньора на националния отбор по хокей на лед Станислав Кънчев.

Правосъдните експерти на ИТН ще са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова. В сектор "Образование" бяха представени Юлия Чортленева, Пламен Николов и Светослав Георгиев.

"Изборите са на 4 април, ние сме готови. Желая ви мъдрост, свободна воля, смелост и гражданска позиция", завърши Трифонов.

"Винаги какво, никога как": Поуките от първата среща с експертите на "Има такъв народ"


Избори "на първа линия": И Александър Симидчиев ще се кандидатира за депутат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

100 години "българско от Своге" - зад стените на шоколадовата фабрика

Управляващият директор на Монделийз Интернешънъл за успехите и предизвикателствата

12:34 - 19.07.2024
Важно днес

Румен Радев обяви кога връчва втория мандат

Президентът най-накрая обяви кога ще даде мандата на ПП-ДБ

11:08 - 19.07.2024
Важно днес

Глобален компютърен срив спря самолети, засегна компании и медии

Oт Microsoft казват, че работят по отстраняването на проблема

10:26 - 19.07.2024
Важно днес

Мирчев пита президента защо Пеевски е с държавна охрана от години

Бившият депутат твърди, че Пеевски от доста време се ползва с държавна охрана

09:55 - 19.07.2024
Важно днес

Стоянов: "Щяхме да коментираме BG Alert, ако имаше жертви", нападна "тези хора", които му искат оставката

Служебният премиер Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов дадоха съвместен брифинг от село Мамарчево за актуалната обстановка в страната. 

09:09 - 19.07.2024
Важно днес

Тръмп призова за единство и със серия от словесни атаки обеща нова ера за Америка

Тръмп изнесе рекордно дълга реч пред съпартийците си и заплаши с "най-голямото депортиране" в историята на САЩ

08:31 - 19.07.2024
Важно днес

След удар с дрон над Тел Авив има загинал, хутите поеха отговорност

Говорител на йеменските бунтовници хути пое отговорност за удара.

08:07 - 19.07.2024
Млада България

Проблемите и възможностите, които класациите на елитните гимназии скриват

Разговор с Анет Маринова - консултант по приобщаващо образование, за капацитета на образователната система да гарантира правото на образование и обучение в оптимални условия и за всички.

07:57 - 19.07.2024
Важно днес

Гръмотевични бури, но и опасна жега се очакват в петък

Предупреждения за високи температури и за гръмотевични бури

07:49 - 19.07.2024