Доц. д-р Андрей Чорбанов, ръководител на Лаборатория по експериментална имунология в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ на БАН, беше представен от Слави Трифонов като кандидат на "Има такъв народ" на парламентарните избори на 4 април.

Трифонов започна представянето на екипа в сектор "Здравеопазване" в пряко включване по ТВ 7/8 и Facebook. Самият той, като председател на партията, обяви, че ще се кандидатира като водач на листите във Варна и Стара Загора.

Андрей Чорбанов е вторият най-активен в медиите противник на противоепидемичните мерки на правителството, който ще се яви на парламентарните избори след Атанас Мангъров (водач на листи на АБВ). Той отричаше задължителното носене на предпазни маски, изразяваше съмнения в смисъла от масова ваксинационна кампания за сметка на "естественото" имунизиране с преболедуване, и критикуваше одобрените в ЕС ваксини като "недобре тествани".

Освен Чорбанов - лица на партията ще бъдат хирургът Ивайло Христов, кардиологът Николай Драгнев и бившият директор на "Александровска" доц. Силви Кирилов.

Икономическият екип на "Има такъв народ" ще се състои от бившия синдикален експерт Мика Зайкова, банковия мениджър Любомир Каримански и финансовия експерт Пламен Данаилов.

Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР, ще е лице на "Има такъв народ" в сектор Вътрешен ред. Към екипа влизат още бившият офицер от НСО Светлин Стоянов и Радослав Бойчев, бивш служител на ГДБОП.

Лицата, които бяха представени като водачи в сектор "Туризъм", са Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и Виктор Гетов. В сферата на земеделието "Има такъв народ" ще работи с ветеринарния лекар Цветанка Войнова, бившия представител на МЗХ в постоянното представителство на Република България в Брюксел Пламен Абровски, и инженера по горско стопанство Данаил Найденов.

Бившият директор на НЕК Иван Хиновски се оказа експертът на "Има такъв народ" в сфера "Енергетика", заедно с бившия член на ръководството на "Електроразпределение Столично" Благой Голубарев, и Теодора Пенева.

Световният шампион по шахмат Антоанета Стефанова беше представена като част от екипа на партията в спортния сектор, заедно с Радостин Василев, адвокат по спортно право, и треньора на националния отбор по хокей на лед Станислав Кънчев.

Правосъдните експерти на ИТН ще са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова. В сектор "Образование" бяха представени Юлия Чортленева, Пламен Николов и Светослав Георгиев.

"Изборите са на 4 април, ние сме готови. Желая ви мъдрост, свободна воля, смелост и гражданска позиция", завърши Трифонов.

"Винаги какво, никога как": Поуките от първата среща с експертите на "Има такъв народ"


Избори "на първа линия": И Александър Симидчиев ще се кандидатира за депутат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен