Андрю Тейт пак обжалва ареста си, удължен с още 30 дни Снимка: © Getty Images

Инфлуенсърът и бивш професионален кикбоксьор Андрю Тейт се яви в съда в Букурещ, за да обжалва удължаването на задържането си с още 30 дни, предаде Асошиейтед прес.

Той беше арестуван в Румъния в края на декември 2022 г. по подозрение, че ръководи организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени.

36-годишният Тейт, който е британски и американски гражданин, има близо 5 милиона последователи в Twitter. Той пристигна в апелативния съд в румънската столица окован с белезници с брат си Тристан, който е задържан по същото дело, заедно с две румънки.

И четиримата искат съдебното решение от 20 януари, според което арестът им се удалжава с още 30 дни, да бъде преразгледано. По-рано те загубиха обжалването срещу предишното удължаване на престоя им зад решетките. Съдът тогава обяви, че е взел решението предвид „особената опасност, която представляват обвиняемите“, показва документ, на който се позовава Асошиейтед прес.

Ако съдът отхвърли настоящата жалба, четиримата остават в ареста до 27 февруари, докато прокурорите продължават да разследват случая.

Андрю Тейт живее в Румъния от 2017 г. По-рано инфлуенсърът е блокиран от социални платформи заради реч на омраза. Той твърди, че обвиненията са "политическа атака", която има за цел да го накара да замълчи.

В края на миналия месец Тейт коментира за първи път ареста си като заяви, че "в Румъния няма справедливост".

Още през 2015 г. Тейт е арестуван от британската полиция, след като три жени са се оплакали от сексуално насилие. Тогава прокуратурата не повдига обвинение.

Сега румънската прокуратура казва, че обвиняемите първо са съблазнявали жертвите си, като са оставяли впечатлението у тях, че искат връзка или брак. По-късно жените са били отвеждани в имението на братя Тейт в покрайнините на Букурещ и са били физически и психически малтретирани.

Андрю Тейт е опитал да съблазни и 16-годишната Дария Гуса, която е дъщеря на румънския политик и журналист Козмин Гуша. За случая разказа самата Дария. Момичето обясни, че профилът ѝ в Instagram е достатъчно ясен - там е пишело, че е тийнейджърка и все още ходи на училище.

По-рано полицията в Букурещ претърси имоти на инфлуенсъра и конфискува няколко негови автомобила, сред които Rolls-Royce, BMW и Mercedes-Benz.
Андрю Тейт напълно отрича всички обвинения.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024