Ангелкова потвърди, че е на снимката с главния секретар на МВР Снимка: © Facebook/ Николина Ангелкова

Бившият министър на туризма в двата последни кабинета Борисов - Николина Ангелкова попадна в скандала около арестите в Агенция „Митници“ и твърденията, че главният секретар на МВР Живко Коцев е поддържал връзки с баща и син, които се сдобиха с обвинения в контрабанда.

През седмицата в медии като агенция ПИК изтекоха снимки, на които се вижда как жена, която много прилича на Николина Ангелкова е седнала в автомобил до главния секретар на МВР Живко Коцев, който позира със скъп часовник.

По-рано през деня премиерът Николай Денков коментира в отговор на журналистически въпроси, че според него е „куриозно да се коментира, че има проблем с този часовник, при условие, че той се дава на публично място, доколкото разбрах от господин Коцев, по личен повод, пред други хора, един от които е Ангелкова,“ заяви Денков.

Става дума това, че Коцев е получил часовника на летището в присъствието на Ангелкова и арестувания Стефан Димитров.

Самият Живко Коцев обяви през седмицата, че е подал оставка като главен секретар на МВР под натиск и впоследствие я оттегли, а премиерът в оставка обяви, че ще сезира прокуратурата за случая.

В профила си във Facebook Николина Ангелкова на практика потвърди, че тя действително присъства си на снимката и написа, че съжалява, че името ѝ се замесва в тази история „с политически и МВР привкус“.

"Познавам г-н Живко Коцев по-малко от година. За този кратък период сме се виждали както на публични събития, така и по поводи. Никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му. Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев", написа Ангелкова на фейсбук страницата си.

Тя допълва, че работи предимно в чужбина, а в България не реализира професионални дейности, свързани с администрация и институции.

„Нямам какво да крия, но отказвам да влизам в политическа интрига и името ми да бъде използвано от политически опоненти в какъвто и да е тълкувателен контекст. Ще съдействам на компетентните органи с истината, ако бъда потърсена", допълва Ангелкова.

Mediapool съобщава, че от 17 ноември 2023 година Ангелкова е вписана в съвета на директорите на компанията „Тера уей инвестмънт груп“, чийто действителен собственик според Търговския регистър е регистрираната в Никозия "Тера Уей Холдинг Лимитид". Начело на съвета на директорите в холдинга е бившият изпълнителен директор на "Лукойл" Валентин Златев.

Премиерът Николай Денков Денков ще сезира прокуратурата за натиска върху Живко Коцев, смята че е в ход акция „3 в 1“

Живко  Коцев Пресцентърът на МВР спря медийно участие на Живко Коцев по bTV

Как ДАНС и прокуратурата разчистиха пътя за оставането на Калин Стоянов в МВР


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024