"Барби" и "Опенхаймер" разбиват рекорди в световния боксофис с обща печалба от $551 млн.

"Барбенхаймер" се доказа, като нещо много повече от интернет тренд и вече е истински кино феномен. През уикенда милиони зрители са гледали комедията "Барби", както и историческата драма "Опенхаймер", като и двата филма оправдават първоначални очаквания за приходи.

"Барби" на режисьорката Грета Гервиг събра 377 млн. щатски долара в цял свят само за първите дни от премиерата си, превръщайки го в най-големия дебют за филм, режисиран от жена. В американския и канадския боксофиси продукцията е събрала рекордните 155 млн. долара от продажби на билети и изпреварва всички останали филми, излезли тази година.

Междувременно "Опенхаймер" на Кристофър Нолан отчита впечатляващите 93,7 млн. долара в международен план. Така той става най-големият дебют на Нолан извън франчайза за "Батман", както и един от най-добрите стартове за биографична драма с рейтинг за възрастни R.

Резултатите и на двете заглавия дори надхвърлят очакванията за приходи на фона и на отлични отзвиви от критика и публика.

Голяма част от успеха се дължи на кампанията в социалните мрежи, която обедини двата противоположни филма под името "Барбенхаймер". Сюжетът на "Опенхаймер" е съсредоточен върху разработването на първата атомна бомба, докато "Барби" разказва историята на съзряването на детската кукла, в която тя изследва своята идентичност.

"Студията подариха на публиката две уникално различни, интелигентни и оригинални истории, които бяха предназначени за големия екран. Хората разбраха, че се случва нещо специално, и искаха да бъдат част от него", казва Майкъл О'Лиъри, президент на Националната асоциация на собствениците на киносалони в САЩ.

Според PostTrak - Услуга, която изследва филмовата аудитория в Съединените щати, жените са били основен двигател за успеха на премиерата на "Барби", като са съставлявали 65% от публиката. Отбелязва се също така, че голяма част от зрителите на филма на Грета Гервиг са младежи под 25 години. За сравнение, аудиторията на "Опенхаймер" е била 62% от мъже и 63% са били на възраст над 25 години, като малко изненадващо 32% са били на възраст между 18 и 24 години.

Рут Хендлър, създател на кукла Барби Успехът зад Барби: 7 истории от създателката на емблематичната кукла Рут Хендлър

Поп, рап, Дуа Липа, Били Айлиш и щипка Bee Gees. Как звучи "Барби"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024