Тя е на 62 години, майка на три деца и баба на шест внучета; наскоро е съкратена от работата си заради кризата с Covid-19 и няма представа, че ще се превърне в героиня на "Борат 2".

Няколко дни след премиерата на филма Джанийз Джоунс вече е звезда. Непринуденото и почтено поведение на чернокожата американка успява да трогне толкова много хора, че започна събирането на дарения в нейна подкрепа през платформата GoFundMe.

Сумата на приходите в кампанията вече надвишава 110 000 долара.

Възрастната жена участва в "Борат 2", без да подозира какъв е замисълът на снимачния екип.

През цялото време смята, че камерите наоколо снимат документален филм за непълнолетно момиче от Казахстан (в ролята: Мария Бакалова), чийто баща възнамерява да го "продаде" като съпруга на по-възрастен мъж.

Джанийз Джоунс е наета от екипа на "Борат 2" като бавачка на героинята на Бакалова за период от няколко седмици. Американката споделя пред New York Post, че е била искрено притеснена за съдбата на момичето и се е опитвала да й даде съвети как да се спаси от намеренията на баща й.

Жената се отнася изключително грижовно към дъщерята на Борат, докато той се отнася с нея като с куче.

Мария Бакалова от "Борат": Под карантина в холивудска вила, снимайки "най-якия филм"

Джоунс я увещава да не се подлага на пластична операция за увеличаване на бюста (каквото възнамерява да направи Тютар), защото е красива и всеки мъж би я харесал такава, каквато е. Опитва се и да я убеди, че силиконовият бюст няма да я спаси от удавяне, както твърди момичето.

"Искам да бъдеш щастлива. Помисли как можеш да се запишеш в училище. Използвай ума си, защото татко ти е лъжец", казва Джанийз Джоунс в една от сцените на филма.

"Татко ми е най-умният човек в целия плосък свят!", отговаря Мария Бакалова на тези думи, с което оставя Джоунс без думи.

"Нищо не мога да кажа за това, но ти имаш голям ум и трябва да го използваш. Не мисля, че трябва да се променяш", казва бавачката, след което прегръща момичето.

"Мислих, че тя наистина идва от Третия свят, където се случва да продават жени за съпруги. Мислих, че всичко това е истина и в известен смисъл се чувствам предадена. Всички бяхме притеснени. Молихме се за нея и призовавахме Бог да й помогне. Правихме всичко, което смятаме, че един християнин трябва да направи", разказва 62-годишната американка.

Екипът на "Борат" я открива чрез пастор от баптистка църква в Оклахома сити. Идеята им е да намерят възрастна жена за ролята, без да я предупреждават, че ще участва в пародиен експеримент. Предлагат й 3400 долара за участието в "документалния" филм.

Пасторът Дерик Скоби, който свързва Джоунс с продуцентите, е създателят на кампанията за набиране на дарения.

"Тази роля не е по сценарий. Всичко идва от сърцето й. Тя е един от най-автентичните хора, които познавам. Единственото хубаво нещо от този филм е, че Джанийз вече няма повод да се тревожи за Тютар. А тя се притесняваше за това младо момиче в продължение на цяла година", казва той.

Една от причините за дарителската кампания е фактът, че Джоунс е останала без работа по време на пандемията. Пасторът призовава хората да подкрепят жената, която нарича "морален компас и светлина в мрака на този филм".

Руди Джулиани: Последната "жертва" на Борат и неговата дъщеря


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Kaufland е марка №1 за 2022 година

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Кирил Петков: Решението за 70-те руснаци е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Огнян Минчев: Президентът свика консултации "по армейски", партиите имаха нужда да разговарят

Възможно е да се създаде коалиция, която да избегне поредните предсрочни избори, смята политологът