Рекламният клип на BMW Concept XM, заснет на паметника "1300 години България" ("Създатели на българската държава") над Шумен се превърна в истинска сензация при представянето на новия модел в края на ноември.

Сега българското подразделение на BMW показа и снимки от създаването на видеоклипа в своя профил в Instagram.

Кадрите показват как концептуалният модел стои над стълбищата в мемориалния комплекс, докато снимачният екип се подготвя за работа.

Вижда се и как автомобилът е спрян с включени светлини под един от монументалните релефи, създадени от колектива на скулпторите Крум Дамянов, Иван Славов и Владимир Стамов.

В галерията са включени и снимки на танцьорите, които участват в рекламния клип. Хореографията им изобразява бойни сцени, прескачане във времето и пространството и рицарско ръкополагане на финала.

"Локацията на снимките никак не е случайна. Внушителният вид на паметника „Създатели на българската държава“ в град Шумен, е в тон с възхитителния екстериор на BMW Concept XM", казват от BMW Bulgaria.

Te описват новия модел като символ на способността на бранда да "нарушава конвенционалното и да измества границите, за да предложи на феновете най-доброто изживяване при шофиране".

Според местната медия "Шумен онлайн" клипът е заснет след фестивала „Шумла“ в дните от 7 до 9 септември, когато общината е обявила, че временно затваря пътя към паметника.

Екипът, снимал клипа с новото XM, позиращо под бетонните ханове Тервел, Крум и Омуртаг, поискал пълно ограничаване на достъп до района, съобщава още сайтът.

Комплексът се състои от 8 бетонни елемента, които образуват две полуоткрити зали.

В една от тях е представен новият SUV на BMW - BMW Concept XM, първият електрифициран модел High Performance от BMW M, а зад колата се четат думите на хан Омуртаг: „Човек, дори и добре да живее, умира и друг се ражда и нека роденият по-късно, като види тези писмена, си спомни за този, който ги е направил… името му бе Ювиги хан Омуртаг.”

BMW Concept XM е първият модел от своята дивизия, който получава и електрически двигател. Радикалният му дизайн обаче провокира нееднозначни реакции сред почитателите на спортната серия М.


BMW се представи в Маями с клип, заснет на паметника "1300 години България"

Concept XM: "Нешлифованият диамант" на BMW смути феновете на М-дивизиятаАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024