Рекламният клип на BMW Concept XM, заснет на паметника "1300 години България" ("Създатели на българската държава") над Шумен се превърна в истинска сензация при представянето на новия модел в края на ноември.

Сега българското подразделение на BMW показа и снимки от създаването на видеоклипа в своя профил в Instagram.

Кадрите показват как концептуалният модел стои над стълбищата в мемориалния комплекс, докато снимачният екип се подготвя за работа. 

Вижда се и как автомобилът е спрян с включени светлини под един от монументалните релефи, създадени от колектива на скулпторите Крум Дамянов, Иван Славов и Владимир Стамов. 

В галерията са включени и снимки на танцьорите, които участват в рекламния клип. Хореографията им изобразява бойни сцени, прескачане във времето и пространството и рицарско ръкополагане на финала. 

"Локацията на снимките никак не е случайна. Внушителният вид на паметника „Създатели на българската държава“ в град Шумен, е в тон с възхитителния екстериор на BMW Concept XM", казват от BMW Bulgaria.

Te описват новия модел като символ на способността на бранда да "нарушава конвенционалното и да измества границите, за да предложи на феновете най-доброто изживяване при шофиране".

Според местната медия "Шумен онлайн" клипът е заснет след фестивала „Шумла“ в дните от 7 до 9 септември, когато общината е обявила,  че временно затваря пътя към паметника.

Екипът, снимал клипа с новото XM, позиращо под бетонните ханове Тервел, Крум и Омуртаг, поискал пълно ограничаване на достъп до района, съобщава още сайтът. 

Комплексът се състои от 8 бетонни елемента, които образуват две полуоткрити зали. 

В една от тях е представен новият SUV на BMW - BMW Concept XM, първият електрифициран модел High Performance от BMW M, а зад колата се четат думите на хан Омуртаг: „Човек, дори и добре да живее, умира и друг се ражда и нека роденият по-късно, като види тези писмена, си спомни за този, който ги е направил… името му бе Ювиги хан Омуртаг.”

BMW Concept XM е първият модел от своята дивизия, който получава и електрически двигател. Радикалният му дизайн обаче провокира нееднозначни реакции сред почитателите на спортната серия М. 


BMW се представи в Маями с клип, заснет на паметника "1300 години България"

Concept XM: "Нешлифованият диамант" на BMW смути феновете на М-дивизиятаАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия