Борислав Михайлов се яви на разпит в прокуратурата по сигнал на Димитър Бербатов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се е явил на разпит в Софийската районна прокуратура в 10 ч. в понеделник. Бившият вратар на националния отбор е призован във връзка със сигнала на Димитър Бербатов.

"Някой някога бил оказал натиск върху клубовете да си оттеглят подписите за свикване на конгрес. Това не е вярно. Аз съм президент толкова много години и при мен такива неща не са се случвали. Всичко, което се случва, е несериозно отношение към футбола. Нямаше нищо притеснително при разпита. Човек не може да ходи само по приятни места", коментира Михайлов разпита след излизането си от сградата.

"Прокуратурата е орган, който разследва всякакви сигнали. Бях там за поредния нелеп сигнал на т.нар. екип на Бербатов, който даже е внесен от бивш служител (на БФС) - колкото повече издигаш хората и те след това си тръгват, толкова повече говорят глупости срещу своите работодатели. Абсолютно несериозно е всичко и няма място за притеснение. Не е това начинът, по който човек или хора искат да спечелят избори, да спечелят вас", заяви Михайлов на пресконференция малко по-късно, на която БФС представи партньорство с "Фолксваген".

Преди дни БФС реши на извънредно събрание на Изпълнителния комитет, че исканият от Бербатов конгрес за избор на нов президент няма да се проведе на 21 септември 2021 г. Вместо това бяха насрочени избори за 18 март догодина – малко след изтичането на мандата на оттеглилия оставката си Михайлов.

От екипа на нападателя, който се кандидатира за президент на централата, обявиха, че ще се обърнат към съда, за да бъде свикано извънредно общо събрание. Поискаха той да се заеме с казуса и да определи за незаконно отлагането на конгреса, при положение че са събрани нужните подписи от футболните клубове.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обаче твърдеше, че са открити нередовни документи на 35 отбора, които са подкрепили инициативата на бившия национал. Останалите 156 клуба са по-малко от изискуемия лимит, за да се свика извънредният конгрес (177).

Михайлов омаловажи подписката на Бербатов, като посочи, че само шест от професионалните клубове са се включили в нея, а останалите били от аматьорските дивизии.

Няколко дни преди това Бербатов и бившите му съотборници в националния отбор Мартин и Стилиян Петров, които са в екипа му, дадоха интервю пред bTV, в което заявиха, че са получили десетки сигнали за заплахи от страна на БФС към клубовете. Те били сплашвани, за да оттеглят подписите за свикване на нов конгрес, които бившият играч на "Манчестър Юнайтед" събираше чрез обиколка в цялата страна.


БФС отхвърли искането на Димитър Бербатов за извънреден конгрес (обновена)

„(Р)еволюцията е тук“: Бербатов, Мартин и Стилиян събраха огромна подкрепа след участието в бТВ

Бербатов, Мартин и Стилиян Петров пред бТВ: БФС натиска клубовете да се откажат от подписите за конгрес


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024