Борисов използва въпрос за преговорите, за да нападне пак министъра на отбраната Снимка: © ScreenShot

ГЕРБ няма да отстъпи от искането си първо да бъде съставено правителство, а след това да се обсъждат смените в регулаторите и съдебната реформа.

Това се разбра от думите от лидера на партията Бойко Борисов, който коментира преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ, въпреки че не участва в преговорния процес между управляващите формации. Разговорите започнаха в събота и засега не е ясно какво точно е било постигнато до момента.

"Мисля, че когато Мария Габриел стане готова и когато всичко се договори или не се договори, ще излязат и ще ви кажат. Благодаря на колегите от ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание, докато се разберат или не се разберат,” каза Борисов ден след като съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че "докато всичко не е договорено, нищо не е договорено."

Във всички правови държави се провеждат парламентарни избори и на тях политически партии поемат своята отговорност.

"Няма държави на регулаторите, няма държави на прокурорите, няма държави на съдебните съвети.Не съм чул някъде да се провеждат избори и да се говори, че министрите нямат значение, че кабинетът е без значение, а всъщност били важни другите работи," каза той.

Борисов използва зададения му въпрос дали е оптимист за съставянето на кабинет, за да иронизира министъра на отбраната Тодор Тагарев, когото вече обвини в бездействие по време на мандата му.

"Аз съм много голям оптимист днес, защото днес най-сетне влиза точка за ръкавици вълнени с 5 пръсти за Украйна и се надяваме министър Тагарев най-сетне да изпрати до лятото ръкавиците. Защото БТР-ите и всичко останало, за което рапортувахме, че сме свършили голяма работа с подкрепата на Украйна си е още в София, но за август ще има ръкавици,” каза Борисов и приключи изявлението си.

В предварително обявения дневен ред на правителството в оставка има една точка, внесена от министъра на отбраната, и тя е за "за защита на на националния интерес при сключване на договор за обществена поръчка за достава на хранителни продукти и напитики, необходими за нуждите на въоръжените сили".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024