Борисов се обиди на въпрос за премиерския пост: Не ви ли е срам, бе? В друга държава това нямаше да се обсъжда Снимка: © Screenshot

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обиди и повиши тон заради журналистически въпрос относно това дали отново ще бъде премиер. По време на разговори за съставяне на редовен кабинет и други теми, Борисов изреждаше възможните действия за решаване на политическата криза в страната, когато въпрос на репортер от Нова телевизия, го изкара извън релси.

Първоначално Борисов говореше за това как "в друга държава" въпросът дали той да заеме премиерския пост изобщо нямало да се обсъжда, тъй като "нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън" от самия него. В подкрепа на тези негови твърдения той отново заговори за това как веднага ще спре миграционната криза.

Но няколко минути по-късно същото това запитване разстрои лидера на ГЕРБ и дори го накара да се развика на журналиста:

"Не, няма да го причиня това нито на себе си, нито на семейството си, нито на партията. Защото вие виждате - в една демократична държава излиза министър-председателят и казва: „Аз арестувам моя опонент“. И това за вас е нищо. Това за вас не е скандал. А вие същите говорите за правова държава. Не ви ли е срам, бе? Той се хвали, че ме е арестувал пред децата и пред семейството с бременна жена. Не те ли е срам като журналист? Или не си (такъв)".

Борисов побърза да се извини за грубия си тон и се оправда с това, че всичко това му е много "вътрешно".

Той отново предложи и формулата за ново правителство, което да бъде съставено "без нерви, без его" и без никакво значение с кой мандат. Лидерът на ГЕРБ предлага да се изготви документ с приоритети, подписан от политическите партии. По думите му той ще бъде сключен за кратък период - "може за три дни, за три месеца или шест". А в състава на кабинета да влязат "министри, които не са политически лица" и които не дразнят по модела на служебния кабинет.

"Да мине зимата, да се решат проблемите и от там нататък е ясно, че се отива на избори. Трябва ли сега или след няколко месеца. Ако е сега – нищо повече, от което сме направили сега, няма да се направи. Ако е след няколко месеца, ще има повече ползи", допълни той.

Борисов каза, че е още по-голям оптимист за възможността за съставяне на правителство и бил готов да подкрепи "всичко в името на хората", но после нямало как да обяснява на избирателите си, че подкрепя "виновниците за тази криза", визирайки "Продължаваме промяната". Той отправи и няколко остри думи по техен адрес:

"Искам те да приемат предварително разписано какво ще прави правителството и ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости обаче ще бъдат свалени, защото ние няма да се цапаме повече с тях. Те не случиха на партньори, бе. Слави Трифонов и неговите мафиоти и крадци ги напуснаха, свалиха ги всъщност. С Корнелия Нинова се скараха, а 200 хил. избиратели си тръгнаха", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Играех си футбол и си гледах живота": Къде завари 10 ноември 1989 г. Бойко Борисов?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024
Важно днес

Гешев обвини комисията "Нотариуса" в предизборно шоу, направи свое и закри седянката (Обновена)

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024