Борисов "умолява" Христо Иванов и Манолова да подкрепят Трифонов, а Слави да им даде постове

Бойко Борисов призова лидера на „Демократична България“ Христо Иванов и „Изправи се! Мутри вън!“ да подкрепят проектокабинета на Слави Трифонов, а председателят на ИТН да им „даде постове“, за да „мирне държавата“. ГЕРБ обаче ще гласува "против" правителството на "Има такъв народ".

„Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков. Подкрепяме - идва Слави. Как да избереш по-малкото зло? Умолявам те, Христо, умолявам ви – вие надробихте тая попара гореща, горчива, гадна, сега ще я сърбате. Ако оставите народа на Радев и ни вкарате в трети избори, не направите правителство, няма значение какво ще се случва с ГЕРБ, диктатурата на Радев ще продължи. Ще вкарате държавата в тежка криза“, каза Борисов на пресконференция в партийната централа.

Думите на бившия премиер идват два дни след като Слави Трифонов предложи еднопартиен проектокабинет, но ДБ и „Изправи се! Мутри вън!“ заявиха, че няма да подкрепят лидера на ИТН, който предложи свои министри и отказа коалиции с други партии.

„Направете правителство, понесете отговорността, два месеца не спряхте да говорите за Бойко, една дума нямате срещу Трифонов. Не ви ли интересуваше кой го е подкрепил, кой стои зад него? Пипаха софтуерите, преляха му гласове, ама е над ГЕРБ. Управлението на държавата не е шоу“, каза Борисов.

„Умолявам те, братко, дай им постове, за да мирне държавата“, обърна се той към Слави Трифонов. Иванов и Манолова не изразиха официално желание за министерски постове, а наблегнаха върху критики срещу приоритетите на ИТН.

"За да ни оцапат, казват, че Слави може с ГЕРБ и ДПС. Но единствените, които се биха с ИТН, са ГЕРБ-СДС. Откъде накъде? Продължавате да си прокарвате тъпите тези. Сега без нас не можело. Кое зло да избера – имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов", добави председателят на ГЕРБ.

Борисов каза, че „категорично“ няма да подкрепи кабинет на ИТН и ще върне мандата, ако той стигне до ГЕРБ. Лидерът на бившите управляващи критикува председателите на "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", че не са пожелали разговори с ГЕРБ, а са искали да преговарят само с "Има такъв народ" и сега се отдръпват от Трифонов.

Брифингът на Борисов премина под формата на "шоу", както самият той призна, на което се чуваха аплодисменти от някои журналисти след атаките срещу опонентите му. Освен това бившият премиер показа корицата на "Капитал" със заглавие "Мисия 121" и Христо Иванов, Мая Манолова и Тошко Йорданов със скафандри.

Той цитира "непоследователните думи" на лидерите на ДБ и ИСМВ, които на предходните избори настояваха да преговарят с ИТН, но на 12 юли и Мая Манолова, и Христо Иванов заявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на Трифонов. Иванов призова Слави Трифонов - "дайте да проявим разум и да водим диалог, да се върнем към приоритетите на протеста, а не за притопляне на манджа от преди 15 години". Николай Хаджигенов заяви, че "Изправи се! Мутри вън!" няма да участва във "Фейсбук република".

Борисов обяви, че само той е бил „последователен“. „ГЕРБ е партия от ЕНП, подкрепена от канцлери, премиери, защо Христо Иванов не иска да разговаря с Дани Митов, а с Тошко със скафандъра? Защо бе? Нали не искахте да съм аз, не съм. Ето – Дани Митов“, каза Борисов.

„Нямаше да правя тези неща, ако от вчера не се върти от същите хора, че едва ли не аз участвам с партия ГЕРБ в някаква уговорка. Вие щяхте да ме чегъртате, вие сте токсични, не ви искам по никакъв начин“, каза той за протестните партии. „Срещу нас имаше тормоз, рекет и задържания. Викат хора и ги питат за кого са гласували. Изчегъртаната партия печели 16 области, 8 има Слави. Това е вследствие тормоза на Бойко Рашков“, каза лидерът на ГЕРБ.


Кой кой е сред министрите на Слави Трифонов

Мая Манолова за Слави Трифонов: Не съм съгласна да заменим премиерската република с телевизионна

Христо Иванов: Проектокабинетът на ИТН е или грешка, или план за разбиване на партиите на протеста

Избори 2021: Кой как гласува според възраст, образование и населено място


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024