БСП бойкотира извънредното заседание на парламента в неделя Снимка: © Булевард България

Депутатите от БСП няма да участват в извънредното заседание на парламента в неделя. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред журналисти.

Причината за бойкота на левицата е това, че в дневния ред утре не са включени точките, предложени от БСП. Партията настоява да бъдат обсъдени две теми, свързани със сигурността и обраната - да се забрани България да праща войски в Украйна и да се забрани на Киев да използва българска военна техника за обстрел на цели на територията на Русия.

По-рано днес беше съобщено, че депутатите ще прекъснат предизборната си ваканция за извънредно заседание в неделя, 2 юни. Заповедта е на зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ.

На него ще бъдат обсъди заплатите в здравеопазването и е предвидено изслушване на премиера Димитър Главчев заради скандала около позицията на България при гласуването на резолюцията за геноцида в Сребреница.

БСП обаче не е доволна от това и вместо това смята, че парламентът трябва да се занимава с това да забрани на Украйна да използва българско оръжие на територията на Русия. Според Нинова това е сред най-важните въпроси, които в момента притесняват хората.

"Росица Кирова, тоест ГЕРБ, отказва да включи в програмата на извънредното заседание на Народното събрание нашите две точки...Поради това ние ще бойкотираме това заседание, докато нашите две точки не бъдат разгледани", заяви Корнелия Нинова.

Партийната лидерка отправи и директни нападки към служебния министър на отбраната Атанас Запрянов. Тя казва, че е слушала негово изказване, в което министърът твърди, че Украйна може да използва вече предоставената от нас помощ както намери за добре.

"Кой си ти, за да го казваш тези неща, господин служебен министър за два месеца, който трябва да прави избори? Има си парламент, единственият орган, който може да реши нещата е той", допълни Нинова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Унгария и Словакия искат ЕС да посредничи заради спрения от Украйна петрол от "Лукойл"

Двете страни са готови да отнесат въпроса до съда

20:03 - 22.07.2024
Важно днес

Ръководителката на Сикрет сървис: Стрелбата по Тръмп е най-големият ни провал от десетилетия

Чийтъл е изправена пред нарастващи призиви за оставка

18:30 - 22.07.2024
Важно днес

Мълния уби мъж и дете в Стара планина, друго дете е спасено

Лошо време и трудна достъпност на мястото затруднили спасителната акция

17:12 - 22.07.2024
Важно днес

ДПС-Доган е готово да разговаря за кабинет с третия мандат

Джевдет Чакъров обаче е скептичен за реализацията му

16:39 - 22.07.2024
Живот

БНТ включи Драго Чая от Москва, за да каже, че циркът може да спре агресията по света

Водещият на БНТ отрази цирков фестивал в Русия, макар да не е командирован от телевизията

15:41 - 22.07.2024
Живот

"brat лято" - манията в зелено, която завладя музиката, модата и интернет

Новият феномен тръгна от поп албум и стигна дори до политиката

13:31 - 22.07.2024