Снимка: © ДПС

Делян Пеевски - водачът на листата на ДПС-Велико Търново - изненадващо се появи на среща с кмета на общината Даниел Панов. Панов е един от най-дългогодишните градоначалници от ГЕРБ и е председател на Националното сдружение на общините в България, като управлява Велико Търново от 2011 г. насам. 

Пеевски е провел среща с Панов в присъствието на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ (кандидат за президент от ДПС), кмета на Белица Радослав Ревански (член на ръководството на НСОРБ) и Камен Костадинов

Костадинов е член на централното оперативно бюро на ДПС и е бивш депутат от движението. Той и Даниел Панов са членове на Изпълкома на БФС, който беше избран на спорния конгрес, преизбрал Боби Михайлов. 

Поводът за срещата така и не е уточнен от пресцентъра на ДПС, който разпространи снимките. 

Кметът на Велико Търново също не е дал публична информация за причината, поради която е решил да покани ръководството на партията в кабинета си. 

Това е първата поява на Делян Пеевски на среща с официални представители на местната или националната власт, след като през юни 2021 г. той беше поставен в списъка на санкционираните лица от Министерството на финансите на САЩ заради данни за сериозни корупционни престъпления. 

Във вторник Пеевски е бил на среща и с кмета на Свищов Генчо Генчев (подкрепен през 2019 г. от ГЕРБ, БСП за България, ДПС и местната структура на ВМРО). В разговора си с Генчев бившият депутат от ДПС е заявил, че "категорично подкрепя желанието на кметовете за по-голяма децентрализация" и че ще работи за "развитието на всички български общини и в частност общините от област Велико Търново". 

Пеевски пропусна два поредни парламентарни избора през тази година, но реши да се върне в листите на ДПС за вота на 14 ноември. Сега той води листите на ДПС в Благоевград и във Велико Търново.


Камен Костадинов - човекът от централното ръководство на ДПС, който води конгреса на БФС

ДПС откриха кампанията си с новата "визия" на Делян ПеевскиАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия