Снимка: © ДПС

Делян Пеевски - водачът на листата на ДПС-Велико Търново - изненадващо се появи на среща с кмета на общината Даниел Панов. Панов е един от най-дългогодишните градоначалници от ГЕРБ и е председател на Националното сдружение на общините в България, като управлява Велико Търново от 2011 г. насам. 

Пеевски е провел среща с Панов в присъствието на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ (кандидат за президент от ДПС), кмета на Белица Радослав Ревански (член на ръководството на НСОРБ) и Камен Костадинов

Костадинов е член на централното оперативно бюро на ДПС и е бивш депутат от движението. Той и Даниел Панов са членове на Изпълкома на БФС, който беше избран на спорния конгрес, преизбрал Боби Михайлов. 

Поводът за срещата така и не е уточнен от пресцентъра на ДПС, който разпространи снимките. 

Кметът на Велико Търново също не е дал публична информация за причината, поради която е решил да покани ръководството на партията в кабинета си. 

Това е първата поява на Делян Пеевски на среща с официални представители на местната или националната власт, след като през юни 2021 г. той беше поставен в списъка на санкционираните лица от Министерството на финансите на САЩ заради данни за сериозни корупционни престъпления. 

Във вторник Пеевски е бил на среща и с кмета на Свищов Генчо Генчев (подкрепен през 2019 г. от ГЕРБ, БСП за България, ДПС и местната структура на ВМРО). В разговора си с Генчев бившият депутат от ДПС е заявил, че "категорично подкрепя желанието на кметовете за по-голяма децентрализация" и че ще работи за "развитието на всички български общини и в частност общините от област Велико Търново". 

Пеевски пропусна два поредни парламентарни избора през тази година, но реши да се върне в листите на ДПС за вота на 14 ноември. Сега той води листите на ДПС в Благоевград и във Велико Търново.


Камен Костадинов - човекът от централното ръководство на ДПС, който води конгреса на БФС

ДПС откриха кампанията си с новата "визия" на Делян ПеевскиАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция