Деница Сачева: В редица сектори се произвеждат скандали и назначения, но не и политики Снимка: © Скрийншот, bTV

"Колегите от ПП конкретно още от самото начало се опитват да наложат диктат със своите 36 депутати, обяснявайки как те единствени имат право да управляват, имат възможности и специалисти. Ние сме стояли дистанцирани от това службогонство и от позициите и постовете, но винаги сме държали на това да има конкретни политики".

Това каза тази сутрин в ефира на bTV депутатката от ГЕРБ и бивш министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

Депутати от ГЕРБ дълго време отсъстваха от телевизионния екран.

По думите на Сачева има редица сектори, в които се "произвеждат основно скандали и назначения", а не реални политики.

"Ние многократно сме изразявали резерви и по отношение на здравеопазването, земеделието, много са секторите, в които имаме забележки, включително и в социалната политика", обясни тя.

С наближаването на предстоящата ротация в началото на март, депутатите от ГЕРБ все по-открито критикуват кабинета "Денков".

Въпреки това, Сачева настоя, че партията "не иска да има непрекъснато противоборство, а разговор за политики. Искаме да се изпълнява управленската програма, за която е поет ангажимент пред гражданите".

Ротацията в правителството се очаква през март, като договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е премиерът Николай Денков да отстъпи поста на вицепремиерката Мария Габриел и обратното по силата на "джентълментско споразумение".

След като се стигне до ротация на правителството, промени в структурата на Министерския съвет ще могат да бъдат правени само ако и двете формации в управлението - ГЕРБ и ПП-ДБ, са съгласни с тях, каза преди седмици съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Това се различава от първоначалната идея, която беше съобщена в началото на управлението на кабинета "Денков". Съгласно нея с избирането на Габриел за министър-председател съставът на правителството трябва да остане същия, но от изказването на Петков сега става ясно, че промени все пак са възможни.

В ефира на bTV Сачева добави, че преди ротацията трябва да бъдат преосмислени всички действия на правителството до момента в посока на това "да има повече резултати, още живот и смисъл на нашите действия".


Борисов не дава МВнР - иска Мария Габриел да е и премиер, и външен министър след ротацията


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024