Денков: Нали Борисов иска да е премиер. Билбордовете са реклама и за него Снимка: © Скрийншот, bTV

Бившият премиер и кандидат за депутат от ПП-ДБ Николай Денков коментира решението на ЦИК да премахне билбордове на партията му заради нарушение на изборните правила. На тях е изобразен ликът му, заедно с тези на Бойко Борисов и Делян Пеевски и въпрос към гражданите кого предпочитат за министър-председател.

"Нека да погледнем. През последните седмици Борисов заяви, че е готов да бъде премиер. Каза си ясно, че е готов да управлява с Пеевски. Ако погледнем от тази гледна точка, то тогава някой ги рекламира тях. Те са толкова самоуверени, че са най-добрите. Тогава трябва да са доволни, че някой им прави реклама. Но всъщност те май се притесняват от това сравнение и е интересно защо го правят", каза депутатът от ПП-ДБ пред bTV, като подчерта, че той не е плащал за инсталацията на въпросните билбордове.

В понеделник Централната избирателна комисия публикува свое решение, в което се посочва, че на Денков ще бъде съставен акт и че комисията е възложила на областните управители на София и Пловдив "да премахнат съответните материали" - въпросните билбордове - заради "накърняване на добрите нрави".

Бившият премиер заяви, че е изненадан от решението на ЦИК и че ще обжалва евентуална санкция пред съда.

По думите му сравнението между образите не е само персонално, а между "визиите за това как ще се развива България".

"Аз действително бях поразен като видях какво мото са избрали (ГЕРБ- бел. ред) - "Стабилност и сигурност". Но хайде да си спомним - стабилност, в която привличахме инвеститорите с евтина работна ръка, тоест стабилна бедност, и сигурност, но само за тези които са корумпирани", коментира Денков и припомни, че нямаме "нито един осъден мафиот".

"Тандемът Борисов и Пеевски се опитва да ни набута обратно до това, което предизвика протестите през 2020 - 2021 г. Ние онзи живот не искаме да го живеем отново. Затова и влязохме в политиката - България може да се развива и всички числа го доказват. България достига Европа три пъти по-бързо", каза Денков.

Той определи като "лъжа" част от предизборните послания и обещания, които лидерът на ГЕРБ отправя към симпатизанти из страната.

"Те имат едни лъжи, които се повтарят непрекъснато. Не можеш да говориш, че магистрала "Хемус" щяла да бъде готова досега, при положение, че за два участъка от "Хемус" няма трасе. И тези два участъка минават през резерват. Тепърва ще се прави оценка на въздействието върху околната среда, тепърва ще се прави проект, тепърва ще се отчуждават земи", подчерта Денков.

По думите му от партията на Борисов "са бутнали евроатлантическото лице под автобуса само и само да не се види, че можем да управляваме по-добре от тях".

"Защо не направихме ротацията? Ние предложихме документ, който нарекохме споразумение за съвместно управление, но вие знаете трите неща, които изгърмяха всичко. Едното е да имаме срокове за реформите - с други думи ще имаме работеща Антокорупционна комисия, ама някога. Кога някога? То корупцията и сега я има. Второто е да направим конкурси, които да са честни, но така че пак да си назначат партийни калинки и протежета. Няма как да бъдем съучастници в такова нещо", заяви Денков.

Той коментира и изтеклите през сайта "Афера" записани разговори от срещи на ПП преди предишните парламентарни избори през 2023 г, като призова ДАНС да разследва.

"Това, което мога да кажа категорично, е, че част от службите, в това число и ДАНС, се използват за правене на компромати. Не е работа на ДАНС да се занимава с лифтовете по Витоша, тя трябва да се занимава с националната сигурност. Имаме проблем в службите", каза той.


Ицо Хазарта за авторите на записите: Държат се с обществото като с рибки

ГЕРБ се похвали със свалени билбордове на Николай Денков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Джо Байдън е признал, че обмисля оттеглянето си от надпреварата за Белия дом

Белият дом отрече подобни колебания

19:18 - 03.07.2024
Важно днес

Костадин Костадинов: Пеевски е заплашвал депутати на ДПС с прокуратурата и НАП

Той определи лидера на ДПС като заплаха за националната сигурност

17:26 - 03.07.2024
Важно днес

Асен Василев: Този опит за правителство беше отбиване на номера

Тезата, че всичко ще е като преди, не е особено вярна, каза още Василев

16:47 - 03.07.2024
Важно днес

Димитър Главчев: Ако няма кой друг, мога отново да съм служебен премиер

Според него, ако се наложи служебният кабинет да пише бюджет за 2025 година, това няма да доведе до затруднения

16:36 - 03.07.2024
Бизнес

tbi bank капитализира печалбата си за 2023 г., за да подкрепи развитието на своя бизнес

TBI отчете рекордни финансови резултати през 2023 г.

16:12 - 03.07.2024
Важно днес

Главчев уволни още 5 души в областните управи и назначи нов кадър на ДПС

Само едно от местата е попълнено засега

15:22 - 03.07.2024
Важно днес

Руският посланик в Алжир е починал внезапно

Това е втори смъртен случай на руски дипломат в Африка за 2 месеца

14:54 - 03.07.2024