Денков: Не съм чел предложението на ГЕРБ, преговорите продължават

Ден преди датата, на която се очаква да подаде оставка, премиерът Николай Денков обяви, че преговорите за това как да продължи управлението продължават, но без да посочи каква оценка са получили отделните министри и кои от тях може да се разделят с постовете си.

"Крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата," заяви Денков в отговор на журналистически въпрос как са протекли разговорите му с Мария Габриел за оценката на министрите в сегашния кабинет.

По-рано във вторник ГЕРБ предложи проект на коалиционно споразумение за пълен мандат на управление, а лидерът на партията Бойко Борисов заговори за конкретни министри, които "могат да провалят Мария Габриел, ако тя стане премиер."

Сред посочените от него бяха министърът на финансите Асен Василев, на икономиката Богдан Богданов, на отбраната Тодор Тагарев, на туризма Зарица Динкова и на спорта Димитър Илиев.

"Звучи ми като нещо, което ще е част от преговорите," каза Денков по евентуалното разпределение на министрите в кабинета 50:50 за двете формации в управлението. Той обясни, че все още не се запознал със съдържанието на споразумението, предложено от ГЕРБ.

"Нямах време да прочета документа, но е хубаво, че имам документ на масата предложен. Това е добро начало на истински преговори," заяви премиерът.

И вицепремиерът Мария Габриел не даде конкретен отговор ще има ли преразпределение на министерските постове.

"Беше важно да минем през етапа на обсъждане на министерствата, преди да стигнеш изобщо да стигнем да говорим за разпределение 50:50", каза тя и отново призова "първо за ясни реформи, посока и принципи", а след това ще се говори "какви са позициите и кой е на тях."

Maрия Габриел, заедно с Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, е част от екипа, който Бойко Борисов номинира да води преговорите с ПП-ДБ по предложеното споразумение за съвместно управление.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024