Филип Киркоров реши да се изкупи за "голото парти" с концерт на фронта

Руският певец от български произход Филип Киркоров, който беше низвергнат след участието си в "голото парти" в Москва през декември 2023, реши да изкупи вината си за скандала с "патриотична" проява.

Киркоров внезапно се появи в Горловка, в окупираната от руснаците Донецка област на Украйна.

Градът се намира приблизително по средата на линията между Бахмут (на север) и Авдеевка (на юг), където през последната година се водят най-ожесточени боеве.

Музикантът е донесъл хуманитарна помощ и техника в местната болница, в която се лекуват и руски военни, инвалидизирани на бойното поле.

Киркоров е направил и импровизиран концерт пред пациентите, като е обещал да помогне за осигуряването на протези за войниците, останали без крайници.

Във видеото той се кълне, че няма намерения да емигрира от Русия, защото там се намирали неговият дом и семейство. Бившата му съпруга Алла Пугачова предпочете да напусне държавата с децата си и партньора си малко след инвазията на Путин в Украйна.

Филип Киркоров попадна в "черния списък" на Кремъл, след като се появи по бельо и мрежест "костюм" на предновогодишно парти в Москва, организирано от инфлуенсърката Анастасия Ивлеева.

Той беше изключен от серия планирани участия заради медийното възмущение срещу участниците в т.нар. "гола вечеринка".

На фона на съдебното преследване срещу други гости, Киркоров се размина сравнително леко. Но явно и извиненията му и благотворителните дарения в размер на 5 млн. рубли не са помогнали за връщането му в кръга на фаворитите на Владимир Путин.

Според руските медии, появата му в Донецк повтаря действията на друг от участниците в голото парти - музиканта Дима Билан. Той също е решил да дари пари за болни деца от Горловка и за приют за бездомни животни, а след командировката му на фронта Билан отново е имал възможност да излезе на сцената в Русия.

Засега Киркоров няма планирани концерти за 2024 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024