"Гласът на путинизма в България" - Ивайло Мирчев коментира номинацията на Волгин за евродепутат Снимка: © Скрийншот, БНТ

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира решението на партийната структура на "Възраждане" във Варна да номинира журналиста от БНР Петър Волгин за евродепутат.

По думите му "не е особено чудно, че партията-рупор на руското влияние у нас иска да прати в Европарламента журналист-путинист".

"Гласът на путинизма в България бил номиниран като кандидат за евродепутат от 47 структури на “ВъZраждане”. Говорим за човека, който залива ефира на БНР с идеология антиевропейска, антинатовска, анти-всичко-прогресивно. За мен е предизвикателство да събера “Волгин” и “евродепутат” в едно изречение, но въZрожденците очевидно не намират противоречие в такава кандидатура", написа Мирчев в социалната платформа Х.

В списъка с потенциалните предложения на пртията за листата на Евроизбори 2024 е и икономическият съветник на партията Виктор Папазов, който беше сред хората зад кампанията срещу приемането на еврото.

"Харесахме тази идея, проучихме тези възможности и номинирахме вашия колега Петър Волгин да бъде в листата на "Възраждане" за Европейския парламент", каза депутатът Коста Стоянов при представянето на четири номинации.

На този етап все още не е ясно дали те ще са сред официалните кандидати - листата ще се утвърди до края на април. Стоянов казва пред БНТ и че "с Волгин предстои да се говори" и окончателното решение ще се вземе от организационния съвет на "Възраждане".

Възможността за политическа кариера на Волгин през "Възраждане" обаче се коментира неофициално от седмици.

В предаването си от 30 март той беше поканил като свой събеседник председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов в общ разговор с Георги Харизанов, за да обсъждат служебния кабинет и годишнината от членството на България в НАТО.

"Сега директорът на БНР заявил, че ако Волгин стане кандидат, ще изгуби позицията си на водещ в БНР. То оставаше и да не я изгуби. За мен обаче по-важният въпрос е: как да не позволяваме хибридната пропаганда да използва националните ни медии, за да отглежда не просто антиевропейски евродепутати, но и публиката, готова да ги подкрепи?", добави още Мирчев, изтъквайки нуждата от смяна на регулаторите.

Той подчерта, че "с любезното бездействие на мнозинството в СЕМ, Волгин превръща една национална медия в разпространител на хибридна руска пропаганда".


Руският посланик Елеонора Митрофанова БНР отстрани програмния си директор след сваленото интервю с Митрофанова


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Борислава Киркова - една от „майките” на Pole Dance Bulgaria

Навлизаме във водите на пол денса - активност, различна от всички останали

09:00 - 01.05.2024
Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024