"Възраждане" хареса Петър Волгин за евродепутат, но разговорът с него "предстои"

Партийната структура на "Възраждане" във Варна е номинирала журналиста от БНР Петър Волгин за евродепутат.

В списъка с потенциалните предложения за листата на Евроизбори 2024 е и икономическият съветник на партията Виктор Папазов, който беше сред хората зад кампанията срещу приемането на еврото.

"Харесахме тази идея, проучихме тези възможности и номинирахме вашия колега Петър Волгин да бъде в листата на "Възраждане" за Европейския парламент", каза депутатът Коста Стоянов при представянето на четири номинации.

На този етап все още не е ясно дали те ще са сред официалните кандидати - листата ще се утвърди до края на април. Стоянов казва пред БНТ и че "с Волгин предстои да се говори" и окончателното решение ще се вземе от организационния съвет на "Възраждане".

Всяка структура на партията в страната ще прави своите номинации, но варненската организация е най-влиятелната и близка до председателя Костадин Костадинов. За водач е предложен действащият депутат Станислав Стоянов, който е магистър по европейска интеграция от Великотърновския университет и от Лиежкия университет.

Възможността за политическа кариера на Волгин през "Възраждане" обаче се коментира неофициално от седмици. Водещият на "Политически некоректно" по БНР нито е потвърдил, нито е отрекъл подобен ход.

В последното си предаване от 30 март той беше поканил като свой събеседник председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов в общ разговор с Георги Харизанов, за да обсъждат служебния кабинет и годишнината от членството на България в НАТО.

Само преди дни парламентарната група на "Възраждане" внесе проект за "денонсиране на Северноатлантическия договор" - т.е. прекратяване на членството на България в НАТО.

Волгин беше и автор на интервюто с руския посланик Елеонора Митрофанова, което беше свалено след решение на Програмния съвет на БНР. Решението беше последвано от ответна мярка на генералния директор на радиото с отстраняване на програмния ръководител Даниела Късовска.

Колкото до Виктор Папазов - това не е първото явяване на Евроизбори за бившия изпълнителен директор и основател на Българската фондова борса. През 2014 г. той се яви на изборите като независим кандидат, но получи само 7 652 гласа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

LVMH отчете значителен спад в продажбите на шампанско и коняк

За първото тримесечие на годината приходите от спиртни напитки са с 16% по-ниски

14:10 - 21.04.2024
Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024
Важно днес

"Няма малка корупция в завладяна държава". Кирил Петков за следенето от НСО, "независимите анализатори" и компроматите

Бившият премиер даде примери как действа "дълбоката държава"

10:28 - 21.04.2024
Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024