"Възраждане" хареса Петър Волгин за евродепутат, но разговорът с него "предстои"

Партийната структура на "Възраждане" във Варна е номинирала журналиста от БНР Петър Волгин за евродепутат.

В списъка с потенциалните предложения за листата на Евроизбори 2024 е и икономическият съветник на партията Виктор Папазов, който беше сред хората зад кампанията срещу приемането на еврото.

"Харесахме тази идея, проучихме тези възможности и номинирахме вашия колега Петър Волгин да бъде в листата на "Възраждане" за Европейския парламент", каза депутатът Коста Стоянов при представянето на четири номинации.

На този етап все още не е ясно дали те ще са сред официалните кандидати - листата ще се утвърди до края на април. Стоянов казва пред БНТ и че "с Волгин предстои да се говори" и окончателното решение ще се вземе от организационния съвет на "Възраждане".

Всяка структура на партията в страната ще прави своите номинации, но варненската организация е най-влиятелната и близка до председателя Костадин Костадинов. За водач е предложен действащият депутат Станислав Стоянов, който е магистър по европейска интеграция от Великотърновския университет и от Лиежкия университет.

Възможността за политическа кариера на Волгин през "Възраждане" обаче се коментира неофициално от седмици. Водещият на "Политически некоректно" по БНР нито е потвърдил, нито е отрекъл подобен ход.

В последното си предаване от 30 март той беше поканил като свой събеседник председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов в общ разговор с Георги Харизанов, за да обсъждат служебния кабинет и годишнината от членството на България в НАТО.

Само преди дни парламентарната група на "Възраждане" внесе проект за "денонсиране на Северноатлантическия договор" - т.е. прекратяване на членството на България в НАТО.

Волгин беше и автор на интервюто с руския посланик Елеонора Митрофанова, което беше свалено след решение на Програмния съвет на БНР. Решението беше последвано от ответна мярка на генералния директор на радиото с отстраняване на програмния ръководител Даниела Късовска.

Колкото до Виктор Папазов - това не е първото явяване на Евроизбори за бившия изпълнителен директор и основател на Българската фондова борса. През 2014 г. той се яви на изборите като независим кандидат, но получи само 7 652 гласа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024