13 години по-късно бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли като попечител над дъщеря си. Това развитие в съдебното дело на поп звездата срещу Джейми Спиърс е поредната важна стъпка за 39-годишната жена в опита ѝ да се освободи от контрола на баща ѝ.

Адвокатът на Джейми Спиърс заяви в четвъртък пред американски съд, че клиентът му „не вярва, че публична битка с дъщеря му е от неѝн интерес“. „Господин Спиърс има намерение да си сътрудничи със съда и с новия адвокат на Бритни Спиърс, за да започне процес по прехвърляне на попечителството“, добави той и каза, че Джейми вече е започнал подобна процедура с предишния представител на поп звездата.

Кариерата на певицата е в ръцете на попечители от 2008 г. насам, когато тя преживя психическа криза и трябваше да попадне под нечий чужд контрол заради здравословното си състояние. Съдът даде на баща ѝ възможност да управлява състоянието ѝ на стойност 60 млн. долара, както и много аспекти на личния ѝ живот.

Бритни Спиърс обаче поиска да се освободи от него, тъй като според нея е прилагал „насилие“ като попечител. Джейми отрича всякакви обвинения, че е нарушил правата си и заявяваше, че е „разтревожен“ за благосъстоянието на дъщеря си.

Феновете на поп звездата организираха кампания #Освободете Бритни, с която поискаха певицата да си извоюва пълна автономност.

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

За дълго продължаващото съдебно дело се заговори усилено тази година, след като New York Times пусна документалния филм „Framing Britney Spears“, който показа всичко, случващо се в живота на изпълнителката. 39-годишната жена заяви пред съда, че е била дрогирана, принуждавана да излиза на сцена против волята ѝ, а също така ѝ е било забранено да има още деца освен двамата ѝ синове Шон и Джейдън. Каза още, че няма да се завърне пред публика, докато не завоюва пълна победа над хората, които я контролират.

Попечителството над Спиърс се разделя на две части – една за състоянието и финансовите въпроси и друга за личността ѝ. Баща ѝ се оттегли като личен отговорник за нея през 2019 заради здравословни проблеми, а през юли Бритни пусна иск той да получи ограничение в достъпа до финансите ѝ.

След решението на Джейми Спиърс да се оттегли, адвокатът на певицата Матю Розенгарт заяви: „Това е голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта. Разочаровани сме от продължаващите срамни и осъдителни атаки срещу нея“.

Джейми Спиърс ще продължи да изпълнява длъжността на попечител и ще се оттегли, когато дойде „правилното време“, заяви адвокатът му. Той посочи, че пред съда трябва да се представят всички документи за предаването на попечителството.


Бритни Спиърс няма да се завърне на сцената, докато баща ѝ контролира кариерата ѝ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Kaufland започва да предлага хляб с жива квас

Три нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в София и Варна

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС

Преговорите за новата власт: Лидерите ще обсъждат спорните въпроси по програмата

Очаква се програмата и имената на министрите да се изяснят през следващата седмица