13 години по-късно бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли като попечител над дъщеря си. Това развитие в съдебното дело на поп звездата срещу Джейми Спиърс е поредната важна стъпка за 39-годишната жена в опита ѝ да се освободи от контрола на баща ѝ.

Адвокатът на Джейми Спиърс заяви в четвъртък пред американски съд, че клиентът му „не вярва, че публична битка с дъщеря му е от неѝн интерес“. „Господин Спиърс има намерение да си сътрудничи със съда и с новия адвокат на Бритни Спиърс, за да започне процес по прехвърляне на попечителството“, добави той и каза, че Джейми вече е започнал подобна процедура с предишния представител на поп звездата.

Кариерата на певицата е в ръцете на попечители от 2008 г. насам, когато тя преживя психическа криза и трябваше да попадне под нечий чужд контрол заради здравословното си състояние. Съдът даде на баща ѝ възможност да управлява състоянието ѝ на стойност 60 млн. долара, както и много аспекти на личния ѝ живот.

Бритни Спиърс обаче поиска да се освободи от него, тъй като според нея е прилагал „насилие“ като попечител. Джейми отрича всякакви обвинения, че е нарушил правата си и заявяваше, че е „разтревожен“ за благосъстоянието на дъщеря си.

Феновете на поп звездата организираха кампания #Освободете Бритни, с която поискаха певицата да си извоюва пълна автономност.

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

За дълго продължаващото съдебно дело се заговори усилено тази година, след като New York Times пусна документалния филм „Framing Britney Spears“, който показа всичко, случващо се в живота на изпълнителката. 39-годишната жена заяви пред съда, че е била дрогирана, принуждавана да излиза на сцена против волята ѝ, а също така ѝ е било забранено да има още деца освен двамата ѝ синове Шон и Джейдън. Каза още, че няма да се завърне пред публика, докато не завоюва пълна победа над хората, които я контролират.

Попечителството над Спиърс се разделя на две части – една за състоянието и финансовите въпроси и друга за личността ѝ. Баща ѝ се оттегли като личен отговорник за нея през 2019 заради здравословни проблеми, а през юли Бритни пусна иск той да получи ограничение в достъпа до финансите ѝ.

След решението на Джейми Спиърс да се оттегли, адвокатът на певицата Матю Розенгарт заяви: „Това е голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта. Разочаровани сме от продължаващите срамни и осъдителни атаки срещу нея“.

Джейми Спиърс ще продължи да изпълнява длъжността на попечител и ще се оттегли, когато дойде „правилното време“, заяви адвокатът му. Той посочи, че пред съда трябва да се представят всички документи за предаването на попечителството.


Бритни Спиърс няма да се завърне на сцената, докато баща ѝ контролира кариерата ѝ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

The Freestyle е като пълноценен 100-инчов смарт телевизор, който може да носите в раницата си

Der Standard: За Кирил Петков ГЕРБ, Възраждане и ДПС са „коалиция от ада“

ПП е "ясен контрапункт на проруския блок от партии" в България, пише медията

Украйна поиска да влезе в НАТО по бързата процедура

Зеленски би преговарял с Русия - но не и с Путин

Асен Василев: В коалиция на кражбата с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

"Нито ще ги подкрепим, нито ще сме златен пръст, нито ще участваме в ограбването на България"

Нинова се противопостави на ПЕС заради Русия: "Не козируваме на чужди решения"

БСП е против резолюцията на европейските социалисти, включваща подкрепа за санкции срещу Москва и военна помощ за Украйна

ЕС слага таван на цените на тока

Според правилата на сделката компаниите, които осигуряват ток в ЕС и печелят непропорционално много от ръста на цените на енергията, ще бъдат облагани допълнително

"Русия има четири нови области": Путин официално обяви анексията на една пета от Украйна

Путин подписа "договорите за присъединяване", с които Русия незаконно анексира четири окупирани региона в Украйна

"Не подкрепям никого"? Задраскана бюлетина? Какъв е смисълът от протестния вот?

Не си губете времето - с това не наказвате нито една политическа сила на парламентарни избори

От актьорската до политическата сцена: 100-те изгряващи звезди според "TIME"

Актрисите Сидни Суини и Лили Колинс, заедно с украинския министър Олександр Кубраков оглавяват списъка на 100-те изгряващи личности.