"Градус" ще съди и Павел Стоименов: "Нямаме отношения с него" Снимка: © bTV

Компанията „Градус“ заяви, че ще съди бизнесмена Павел Стоименов, който се превърна във втория земевладелец, отправил обвинения към собственика Иван Ангелов пред Комисията по ревизия в 45-ото Народно събрание.

Ангелов отрича всички твърдения на Стоименов, който е собственик на „Агро - Бел 2001“. В понеделник Стоименов се появи в комисията „Манолова“ и последва примера на Светослав Илчовски от миналата седмица – обвини Бойко Борисов и ГЕРБ в рекет и натиск срещу бизнеса чрез Иван Ангелов.

Втори бизнесмен обвини Иван Ангелов и говори за рекет от ГЕРБ

Той твърди, че собственикът на „Градус“ контролирал целия регион на Стара Загора чрез „картела си“ Г-8, определял цените и размера на рентите и откраднал бизнеса на Стоименов, който не се подчинил на исканията му. Зеленчукопроизводителят свърза Ангелов с Бойко Борисов, макар да не даде конкретни доказателства за това, и говори още как собственикът на „Градус“ подпалил офисите му и къщата на една от служителките му. Заяви, че разполага с документи, които ще изпрати до прокуратурата.

В позиция до медиите „Градус“ пише, че никога фирмата не е имала търговски отношения с Павел Стоименов.

"За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея - политически лица. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание“, гласи съобщението.

„Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти. "Градус" ще потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството“, пишат от фирмата.

През миналата седмица те заявиха, че ще заведат серия от дела и срещу другия свидетел в Комисията по ревизия – Светослав Илчовски.

В понеделник от „Градус“ обявиха, че скандалът с Илчовски предизвикал 10% спад на акциите на дружеството за производство на птиче месо през последните дни. Акционерите били „ощетени с над 24 милиона лева“.


Иван Ангелов за Борисов: "Имаме чисто мъжки отношения, нищо сексуално"

Медиите и Илчовски: Подцененият политически скандал

Миню Стайков каза, че "няма сестра" и отрече да има клип с него от ареста


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024