"Хеброс бус" спря рейсовете по линията Пловдив - София Снимка: © Хеброс бус

Автобусната компания „Хеброс бус“, която обслужва линията Пловдив - София в часовете преди обед, спря рейсовете до столицата.

Пътуващи по линията се оплакват от хаос и липса на каквато и да било предупреждение.

Според съобщение в страницата на транспортната компания автобусите не се движат от 18 юни. От тази дата „Хеброс бус" не обслужва пътници от Пловдив до София, Карлово, Старосел, Панагюрище, Розовец и Златосел, а разписанието в сайта вече не е валидно. Това е лаконичната официална информация, която дава автобусният превозвач.

Пред местния сайт Plovdiv24 управителят на транспортната фирма Веселин Дошков твърди, че е получил обаждане от Община Пловдив, че договорът на „Хеброс бус“ за обслужване на линията от/ до София изтича на 17 юни, няма да бъде подновен, а нов контракт ще бъде сключен друг превозвач.

По думите му от общината са го уведомили, че това важи само за линията до София, но „Хеброс бус“ запазва останалите маршрути от областната транспортна схема.

"Взехме решение да спрем всички линии, защото софийската беше най-печелившата и с приходите успявахме да покрием горе-долу загубите от другите. С това решение направо ни обезглавиха, взеха София и ни казаха: "Оправяйте се". Те създадоха хаоса чрез корупционни практики," допълва Дошков, цитиран от Plovdiv.24.

Спроед месния сайт управителят на „Хеброс бус“, която стопанисва автогари „Юг“, „Родопи“ и „Север“ в Пловдив, е предупредил, че „ако този хаос продължава, ще затвори и трите автогари“.

Междувременно областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев е заявил, че в областната комисия по транспорт не е обсъждан въпросът и не са постъпвали сигнали за липсващ транспорт.

По думите му автобусите на другия превозвач, с който има договор, се движат по одобрения от общината маршрут и график.

От кметската администрация в Пловдив няма официална реакция по въпроса за момента. Не се намира и публично съобщение за подписване на нов договор с друг превозвач, който да поеме рейсовете до столицата.

„Булевард България“ изпрати въпроси до общината как се е стигнало до изненадващото за пътуващите спиране на автобусите по линията Пловдив – София на „Хеброс бус“ и очаква отговор.

В Пловдив е избран нов временен превозвач до София, старият не му позволява да отвори гишета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024