В Пловдив е избран нов временен превозвач до София, старият не му позволява да отвори гишета Снимка: © Getty Images

Автобусната фирма „Меритранс” обслужва временно линията от Пловдив до София, след като стана ясно, че договорът на досегашния превозвач „Хеброс бус”, които обслужваше маршрута в часовете преди обед, е изтекъл на 17 юни и не подновен.

Автобусите за София тръгват от Автогара –юг, както и досега, в същите часове. Промяна няма с изключение на това, че фирмата е друга. На автогарата трябва да има и разписание в кои часове има автобуси”, казва зам.-кметът по транспорт в общината в Пловдив Савина Петкова, цитирана от местния вестник „Марица“.

Пътуващи по линията се оплакаха от хаос и липса на каквото и да било предупреждение.

Според съобщение в страницата на транспортната компания автобусите не се движат от 18 юни. От тази дата „Хеброс бус" не обслужва пътници от Пловдив до София, Карлово, Старосел, Панагюрище, Розовец и Златосел, а разписанието в сайта вече не е валидно. Това е лаконичната официална информация, която дава автобусният превозвач.

Според „Марица“ управителят на „Хеброс бус“, която стопанисва трите автогари в Пловдив, е е затворил гишетата и не предоставил офис „Меритранс”. Затова и пътниците не знаят откъде да получат информация.

Изданието отбелязва, че е налична информация на страницата общината в Пловдив.

За София продължават да вървят рейсове и от Централна гара по договор между Столичната община и фирма "Карат - С".

Договорите за извънградски автобуси от Пловдив от квотата на Общината бяха подписани в екстремна ситуация, защото старите са изтекли, а обществена поръчка за избор на превозвачи не е обявена, припомня „Марица“.

Областният управител е разрешил на пловдивката община да сключи временни договори за един месец.

Градската администрация ще иска нов срок, за да избере транспортни фирми за близо 20 линии.

Преди ден управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков , цитиран от пред местния сайт Plovdiv24, заяви, че е получил обаждане от Община Пловдив, че договорът на фирмата му за обслужване на линията от/ до София няма да бъде подновен, а нов контракт ще бъде сключен с друг превозвач.

По думите му от общината са го уведомили, че това важи само за линията до София, но „Хеброс бус“ запазва останалите маршрути от областната транспортна схема.

"Взехме решение да спрем всички линии, защото софийската беше най-печелившата и с приходите успявахме да покрием горе-долу загубите от другите. С това решение направо ни обезглавиха, взеха София и ни казаха: "Оправяйте се". Те създадоха хаоса чрез корупционни практики," допълва Дошков, цитиран от Plovdiv.24

Спроед местния сайт управителят на „Хеброс бус“, която стопанисва автогари „Юг“, „Родопи“ и „Север“ в Пловдив, е предупредил, че „ако този хаос продължава, ще затвори и трите автогари“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари два пъти за минути болница в Суми. Има загинали и ранени

По време на атаката в болницата е имало 38 души медицински персонал и 86 пациенти

10:46 - 28.09.2024
Важно днес

Лидерът на "Хизбула" Саид Насрала е ликвидиран, твърди Израел (Обновена)

Израелските военни съобщават за ликвидирани двама високопоставени командири на "Хизбула"

09:54 - 28.09.2024
Технологии

Истинска пица пещ у дома - мисията е напълно възможна

Понеже излизането в последните години позагуби чара си, взехме решение да превърнем дома си в do it yourself пицария за семейни цели… Вижте как.

09:45 - 28.09.2024
Спорт

Д-р Смакки - треньорът, който лекува с вдъхновение (и горене на много калории)

За връзката между депресията, спортът и доброто психично здраве, разказва д-р Смаки, давайки своя личен пример за това как спорта се превръща в страст и спасение.

09:02 - 28.09.2024